Zehnder J.E. StorkAir WHR 930 Luxe | Ecobouwers.be

U bent hier

Zehnder J.E. StorkAir WHR 930 Luxe

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van speedyken
21/05/2014 - 09:51

Hallo allemaal,

Wij gaan eerstdaags ons ventilatiesysteem bestellen, we gaan het zelf plaatsen zoals alle andere technieken.

We zouden gaan voor de Zehnder J.E. StorkAir WHR 930 Luxe samen met hybalans buizen van 92mm.
Om de luchtstroom te verlagen voorzien we waar er meer dan 25m³ moet stromen een extra kanaal.

De belangrijkste vraag is, wat vinden jullie van deze zehnder? Is het degelijk? De prijs is alleszins bij vergelijking aan de lage kant. Op internet vinden we vaak dat ze veel ervaring hebben en al lang bestaan, doch geen gebruikerservaringen.

Wat de hybalans betreft, de keuze hiervoor omdat deze ons inziens makkelijker te reinigen zijn, de spiraalkokers die verlopen zijn onze mening niet handig. Eveneens kunnen de Hybalans buizen "net" in de centrale wand verwerkt worden waardoor geen technische schacht moet voorzien worden.

Graag jullie inzichten :)

Greets

5 Reacties

Reacties

afbeelding van Toon Demuynck
22/05/2014 - 15:14

Indien dit in het kader van epb gebeurt, is dit geen goede optie. Het toestel staat immers niet in de lijst op www.epbd.be...

mvg, toon

afbeelding van Hans Delannoye
23/05/2014 - 16:41

toon, dat is ook niet nodig, belangrijk is of het toestel de juiste certificaten (dus EN308 en berekening volgens bijlage G) kan voorleggen.  er zijn wel meer toestellen die er niet op staan, de databank is voor de invoerder/producent een dure grap, en de opname in de epb databank is geen verplichting.

afbeelding van speedyken
24/05/2014 - 20:32

Hans,

 

Is deze dan opgenomen volgens u?

Wat maakt het verschil voor de EPB uit als hij er niet zou in opgenomen zijn?

 

Mvgr

afbeelding van Hans Delannoye
26/05/2014 - 11:24

ik ben nog niet gaan kijken, maar zoals ik al zei, dat speelt geen rol, er is geen enkele plicht tot opname in de epb-databank !

maar de invoerder/fabrikant/plaatser moet wel de nodige certificaten kunnen voorleggen, dus EN308 + bijlage G.  daarmee kan de epb-verslaggever dan zijn verklaring opmaken.

afbeelding van Toon Demuynck
02/06/2014 - 15:28

Hans,

je hebt gelijk dat dit geen verplichting is. Maar fabrikanten die metingen hebben volgens en308 en bijlage g zijn er niet zo veel ( buiten diegene op de lijst dan...). Ik zou dus zeker aanraden om de gegevens volgens en 308 en bijlage g op te vragen vooraleer een toestel aan te kopen dat niet op die lijst staat. Indien je die immers niet hebt, wordt er gerekend met een rendement van 0.

Mvg, toon

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.