WPboiler+zonneboiler | Ecobouwers.be

U bent hier

WPboiler+zonneboiler

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Anoniem1
24/07/2007 - 13:57

We starten binnenkort met de bouw van onze K33 woning, offerte voor WP (10kW)+ WP-boiler (200liter) reeds getekend. Nu denken we eraan om ook meteen 4m² zonnepanelen te installeren met zonneboiler 200 liter. De WP leverancier sugerreert wel 2 aparte boilers met WP-boiler als naverwarming voor Z-Boiler (in zelfde ruimte te installeren). Een verstandige keuze?
Kan ook moeilijk inschatten hoeveel we besparen bij deze combinatie dan met WP-boiler alleen?

3 Reacties

Reacties

afbeelding van walter-13
24/07/2007 - 17:43

en waarom niet WP + aparte boiler zonder warmtepompboiler? Ik zie weinig redenen om een aparte WP-boiler te nemen (al hebben wij die wel staan).
En dan sluit je gewoon je WP en zonnepanelen op die ene boiler aan.

Walter

afbeelding van spike
24/07/2007 - 20:56
Jan

Ik dacht dat - met WP boiler - 1kW elektriciteit 2-3 kW warmte opleverde. Waarschinlijk eerder neigend naar COP=2 als watertemp. tot 60 graden dient op te lopen in de WP-boiler. Je kunt de zonneboiler toch moeilijk puur elektrisch laten naverwarmen (geen gas, noch mazout in de woning)??

afbeelding van walter-12
25/07/2007 - 01:50

Jan,

je warmtepomp kan net als een gas/mazout ketel een boiler opwarmen. Daar heb je geen aparte WP-boiler voor nodig.
Als je zonnepanelen je boiler niet warm krijgen, dan springt de WP bij. Dat is de meest eenvoudige oplossing in dit geval.
Waar gaat de WP-boiler zijn energie vandaan halen?
Of is het een M***** installatie?

Walter

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.