WKK studienamiddag cogen? | Ecobouwers.be

U bent hier

WKK studienamiddag cogen?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van thomas bert-1
05/02/2008 - 22:44

dag allemaal,

volgende week wordt er een studienamiddag georganiseerd over micro WKK door Cogen vlaanderen, een organisatie "voor de promotie van WKK in vlaanderen" let op, ik maak hier geen reclame en heb ook geen binding met cogen. Ze richten zich trouwens op de proffesionals en niet op partikulieren zoals ik. Voor partikuliere woningen is WKK blijkbaar nog (?) niet rendabel. Hoewel er in Duitsland toch meer en meer aandacht naartoe gaat. Ik wilde eigenlijk gewoon aan het forum vragen of er mensen naartoe gaan. ik ben namelijk wel geinteresseerd in de actuele meningen rond micro-WKK voor particuliere woningen. zou het iets zijn voor mijn oude vrijstaande woning? heb het gevoel dat mijn interesse 5-10 jaar te vroeg komt.

groetjes,
thomas

3 Reacties

Reacties

afbeelding van jonathan-2
06/02/2008 - 18:19

Dan ben ik niet de enige die dat gevoel heb.
Maar veel mensen hier hebben dat gevoel en zelfs vandaag als we het hebben over isoleren (en dan heb ik het niet over 5 cm)worden we raar bekeken.
en over de wkk vind ik amper iets.

afbeelding van erik-15
06/02/2008 - 18:35

VAILANT is bezig met een minikracht moter en draait reeds proef in Nederland.http://www.cogen.org/Downloadables/Projects/EDUCOGEN_uu_vaillant.pdf

afbeelding van thomas bert-1
07/02/2008 - 08:56

Hier een artikel dat de marktsituatie schetst, met beschikbare toestellen. Dit artikel komt in grote lijnen overeen met wat ik in een duits artikel heb gelezen. mail maar bij interesse.
http://www.groepvts.nl/groepvts/alg/documents/2007KS0404-7.pdf
Wat opvalt is dat er 2 soorten aanbieders zijn: de grote spelers kopen de technologie in en voorzien die van een eigen label en anderzijds de kleinere spelers die zelf ontwikkelen maar vaak nog in opstartfase zitten zoals sunmachine en dan met financieringsproblemen zitten. Als ik nu de investering doe, welke van de 2 gaat er over 5)10 jaar nog zijn als ik problemen heb?

thomas

thomas

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.