windmolen - stormbeveiliging | Ecobouwers.be

U bent hier

windmolen - stormbeveiliging

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van djano
21/03/2008 - 14:57

Ik weet niet of er hier veel mensen zitten die iets afweten van windenergie en windmolens, maar toch een poging voor wat meer info.

Ik heb thuis een windpomp staan en er moet op de kop nog een windvaan komen die de rotor in de wind zet. Ik heb echter gezien op het internet dat men werkt met een vaan die scharniert om de rotor uit de wind te zetten als het stormt.

Hier zit nu mijn probleem, dat ik dit niet goed snap hoe te installeren. Zit deze vaan gewoon vanchter op de kop en scharniert hij horizontaal van links naar rechts? Hoe kan hij dan bij lage winsnelheid de rotor in de wind zetten?

Hopelijk is er iemand die hier iets kan over vertellen.

Groetjes,

2 Reacties

Reacties

afbeelding van Anonieme gebruiker
21/03/2008 - 17:00
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

de rotatieas van de molen op de paal is excentrisch opgesteld ten opzichte van de rotatieas van de wieken. De vaan scharniert op een schuin opgestelde as. Als er winddruk op de wieken komt zal deze de molen trachten uit de wind te zetten. De schuine staart probeert de wieken in de wind te zetten als de winddruk verminderd.

afbeelding van goede
22/03/2008 - 14:49

Jouw probleem kan je beter regelen met een combinatie van motoreductor (stappenmotor) en een mini-windvaantje met twee electrische contacten links en rechts hiervan
relais met temporisatie erop en klaar is kees

een tweede identiek windvaantje neemt (90 ° gedraaid tov eerste) de functie over vanaf een bepaalde windsnelheid of spânning op uw generator of toerental van uw rotor of alarmsignaal van uw anemometer of wat dan ook
mogelijkheden zat

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.