Wie controleerde zijn verlengde fabrieksgarantie? | Ecobouwers.be

U bent hier

Wie controleerde zijn verlengde fabrieksgarantie?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van lucvt
27/12/2011 - 19:16

Ik betaalde voor  mijn omvormers een verlengde fabrieksgarantie (tot 10 jaar) aan de installateurs.

Door te bellen naar de invoerder van het merk (SMA, Solarmax, Fronius,...) kreeg ik over de einddatum zekerheid.

Je hoeft enkel het serienummer van de omvormer door te geven. Soms vergeet de installateur de bijkomende garantie door te geven. Als die dan failliet zou gaan, dan kan je bij breuk ook niet bij het merk zelf terecht.

 

Wie van de forumleden deed dit ook en wat was het resultaat van hun controle ?

3 Reacties

Reacties

afbeelding van bertvdg
28/12/2011 - 07:41

 Normaal gezien zou je van de installateur een garantiecertificaat moeten ontvangen die hij van de producent van de omvormer kreeg voor die garantieverlenging. Dus eigenlijk zou je niet moeten bellen als de installateur zijn werk heeft gedaan. Het kan soms wel een tijdje duren eer die certificaten worden opgezonden.

 

Natuurlijk is het een kleintje om een mailtje te doen of eens te bellen naar de fabrikant om dat na te vragen, je kan er geen kwaad mee doen...In tegendeel, zoals je zegt zouden er wel nog eens fouten/vergeten/gewoonweg niet aangevraagd kunnen uitkomen.

afbeelding van wgb
29/12/2011 - 21:39
wgb

Ik zou zeker even navraag doen bij de leverancier importeur. Het kan best eens zijn dat de eisen die aan die extra garantie worden gesteld hoger lees duurder zijn. Niet elke firma heeft die eisen als zijn standaard. Ergens is het toch zo wil je meer dan zal er ook ook beter cq betrouwbaarder werk moeten worden geleverd.

afbeelding van lucvt
29/12/2011 - 21:57

thanks voor de antwoorden 

Van mijn SMA-Sunnyboy 4000TL, geïnstalleerd in  2009, kreeg ik pas vorige maand een certificaat. Dit was een moeilijke bevalling omdat mijn installateur met een tusseninvoerder had gewerkt en er een verwisseling in model was gebeurd. SMA was dus helemaal niet op de hoogte gebracht en ze hadden er enkel de 5 jaar fabrieksgarantie in de computer staan. Vandaar dat ik deze vraagstelling begon, als verwittiging!

Van mijn Solarmax (installatie van 2007) ontving ik geen enkel papieren attest. Maar ik kreeg wel na een telefonisch verzoek aan Solarmax de einddatum van mijn garantie medegedeeld. Die was correct.

Van mijn laatste installatie (sept 2011) heb ik pas deze week telefonische bevestiging gehad. Maar mijn installateur had me dit vooraf gezeegd. Hij gaf alle garanties door bij 't begin van het bouwverlof , omdat het tijdens het werkjaar te druk was.

gr

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.