Werk aan de winkel ! | Ecobouwers.be

U bent hier

Werk aan de winkel !

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van joris-4
20/10/2005 - 11:43

België haalt tweede slechtste milieuscore na VS

België haalt de op een na slechtste milieuscore van de belangrijkste 30 industrielanden. Enkel de VS doen nog slechter. België staat zelfs laatste voor houtkap, natuurgebieden en de druk van de veestapel. Voor hernieuwbare energie en het gebruik van pesticiden haalt België de op twee na slechtste score. Positief is dat slechts één land meer afval recycleert.

Dat blijkt uit een studie van de Simon Fraser University en de milieuorganisatie David Suzuki Foundation. De rangschikking is gebaseerd op 29 milieucriteria, waarvan de cijfers verzameld werden door de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO), de club van de belangrijkste 30 industrielanden.

De studie keek onder meer naar de energie- en waterconsumptie per hoofd, de efficiëntie van het energiegebruik, het aandeel van duurzame energie, de CO2-uitstoot, de productie van (nucleair) afval per hoofd, de recyclagegraad, het gebruik van pesticiden en meststoffen, de omvang van het natuurgebied en de veestapel.

Turkije bekleedt de eerste plaats, Polen de vierde en Slovakije de vijfde. Zij danken hun goede score aan hun relatief zwak ontwikkelde economieën, waardoor zij weinig grondstoffen gebruiken of vervuilen. De bijzonder slechte prestatie van België ligt in de lijn van andere rapporten.

(bron Nieuwsblad)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.