welke U waarde voor glas nemen om in oude ramen te plaatsen | Ecobouwers.be

U bent hier

welke U waarde voor glas nemen om in oude ramen te plaatsen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van dirkst
24/01/2012 - 10:02

hallo, we zijn aan het kijken om het glas in onze oude vensters te laten vervangen door dubbel glas. Technisch is het alvast geen probleem om dit te doen. Het houtwerk is nog van zeer goede kwaliteit. Het gaat om hardhout met een dikte van ca 60 mm.
De vraag is nu welk glas met welke u-waarde we er laten inzetten:
- standaard u waarde: 1,1
- supplement voor u waarde 1,0: 2,1 €/m²
- supplement voor u waarde 0,9: 45 €/m²
- supplement voor u waarde 0,8: 150 €/m²
De vraag is of het wel zin heeft om een lagere u waarde te nemen, aangezien het houtwerk behouden blijft en de meerprijs toch bijzonder groot is voor een u waarde van 0,8. Heeft dit geen negatieve gevolgen voor het houtwerk (bvb condensatie op hout ipv glas ?)

13 Reacties

Reacties

afbeelding van vdbriel
24/01/2012 - 10:47

 Dirkst,

Ik val bijna achterover !!!

Een supplement op het glas van 150 Euro /m2??? Ik heb onlangs glas laten plaatsen met een U = 0.6 met warm edge afstandshouders voor +/-120 Euro/m2.

En hierbij zaten ook vele ramen met een schuine kant wat een supplement geeft van 40 %.

Als ik U was zou ik op zoek gaan naar een meer competitieve plaatser.

 

Roeland

 

afbeelding van tonybel
24/01/2012 - 22:21

 Hallo, ik ben ook al een tijdje aan het overwegen om mijn glas te vervangen en worstel met dezelfde vragen als dirkst.

Ik heb al enkele offertes laten maken. De meest interessante is een prijs van 3650 euro zonder btw voor 1.1 glas voor een totale oppervlakte van ongeveer 28-30m² met een 8-tal ramen met schuine kant, 3 kleinere raampjes in driehoekvorm en 2 veluxramen. De andere ramen hebben normale afmetingen.

Voor 1.0 glas met gratis warm-edge afstandshouders komt het op een 4150 euro zonder btw. zo'n 140-150 euro m²

Het glas zelf is van thermobel top 1.0.

Meerprijs voor het laatste nieuwe thermobel 0.8 glas zou een 2000 euro zijn maar dit heb ik niet exact laten berekenen omdat deze meerprijs niet meer terugverdiend kan worden volgens mij.

vdbriel, kan je me laten weten bij welke glasplaatser je deze prijs van 120 euro hebt bekomen en welk merk en type glas dit is want dit lijkt me toch een scherpe prijs.

Ik woon in het Limburgse, kort bij het circuit van Zolder.

  ik was zeer tevreden van passiefhuisglas van Eurotherm.be. Trouwens zij waren het die glas voor de zuidpoolbasis leverden. In de limburg wordt deze kwaliteit glas geplaatst door Glas Ceyssens

Bij mij kon in de bestaande HOUTEN kaders niet breder dan 28mm gewerkt wat toch nog glas van U=0,66 leverde.
Want de derde zware glasplaat is bij hen een hi-tech membraan.

eco-afstandshouders zijn bij hen standaard.

De prijs was concurrentieel met het HR++glas en dit voor een geringe meerprijs veel betere isolatiewaarde dan de U=1,1 die nu overal standaard is. BEDENK DAT JE GLAS DE ZWAKSTE PUNT IN DE ISOLATIE IS... zelfs het beste glas scoort zwakker dan de zwakste dak- of muur-isolatie

afbeelding van tonybel
02/02/2012 - 22:32

IK heb vorige week ook een offerte laten maken bij dezelfde glashandel als vdbriel. Hierbij kom ik toch op ongeveer dezelfde prijs voor climaplus one glas met k -waarde 1.0 met thermische afstandshouder als mijn andere offertes.Ik moet wel zeggen; een zeer correcte en uiterst snelle service. Dit voor het uitnemen van het bestaande glas, plaatsen van het nieuwe glas, hergebruiken van de bestaande glaslatten en het wegvoeren van het oude glas.

Ik begrijp dan ook niet goed hoe men aan een prijs komt van 120 euro/m² voor glas met 0.6 waarde met warm-edge afstandshouders.

Wie heeft nog ervaringen?

 

Tony

afbeelding van vdbriel
02/02/2012 - 22:47

Hoi Tony,

Bij mij moest het glas niet weggenomen worden, enkel plaatsen en afkitten in een glasgevel. Plaatsen van afwerkingslatten heb ik zelf gedaan.

Roeland

 ik was zeer tevreden van passiefhuisglas van Eurotherm.be. Trouwens zij waren het die glas voor de zuidpoolbasis leverden.

Bij mij kon in de bestaande HOUTEN kaders niet breder dan 28mm gewerkt wat toch nog glas van U=0,66 leverde.
Want de derde zware glasplaat is bij hen een hi-tech membraan.

eco-afstandshouders zijn bij hen standaard.

De prijs was concurrentieel met het HR++glas en dit voor een geringe meerprijs veel betere isolatiewaarde dan de U=1,1 die nu overal standaard is. BEDENK DAT JE GLAS DE ZWAKSTE PUNT IN DE ISOLATIE IS... zelfs het beste glas scoort zwakker dan de zwakste dak- of muur-isolatie

afbeelding van dirk andelhofs
03/02/2012 - 08:25

Dirkst,

 

Is die meerprijs alleen voor het glas, of ook voor het aanpassen (verbreden) van de raamkaders, en- of vervangen van de glaslatten?

 

3-voudig glas is natuurlijk duur.

 

Ik heb 10 jaar geleden glas met U=0.6 (warm edge) geplaatst.

Omdat dit toen in ons land niet te verkrijgen was heb ik zelf transport moeten regelen vanuit Duitsland.

Dat maakte het natuurlijk een dure zaak, maar tot op vandaag heb ik daar nog geen seconde spijt van gehad.

(door zelf te plaatsen heb ik wel weer geld uitgespaard)

 

Ik daarnet zitten ontbijten langs een raam van 5m² bij een buitentemperatuur van -15° (-17 in de zonecollector vanmorgen)

en heb geen enkel gevoel van koude tocht gevoeld van het glas....

Dat gevoel is eigenlijk onbetaalbaar ... zeker als je op dat moment op het nieuws hoort dat er nog nooit zoveel aardgas is verbruikt als gisteren ...

 

Je zou kunnen overwegen om enkele ramen (die waar je bvb dicht bij zit of eet) 3-voudig te nemen, en de andere 2 voudig.

 

Dirk

afbeelding van mon jansegers
03/02/2012 - 14:11

Ik kan maar alleen drievoudig glas aanraden, zelfs in bestaande houten ramen. Ik heb een 8 tal jaar geleden alle glas ( inclusief veluxen van de slaapkamers) vervangen door drievoudig glas U-0.60 met warmteedge . Het comfort dat je daarvan terugkrijgt is fantastisch. Ik heb zelf alle aanpassingen gedaan aan de raamkaders, glas zelf afgehaald in Breda Nederland. Ik kan het maar aanbevelen. Je hebt niks van koudeval, geen condens en temperaturen van het glas van 17°C bij - 8°C. De sponing van de bestaande ramen zijn 45mm diep, perfect om glas van 42MM dikte te plaatsen en af te kitten met een cedarlat op het raamkader geplaatst. De veluxen van het jaar '83 heb ik verdiept met een bovenfrees tot 42mm diepte en het drievoudig glas geplaatst en dichtgekit. Aan de binnenzijde  van de veluxen, in het kassement,  heb ik een verandaplaat van 16mm luchtdicht geplaatst en extra geisoleerd met een schuifpaneel van 60m EPS. De temperatuur bedraagt met huidig weer 20°C. De luchtdichtheid is eveneens gegarandeerd. Een ''zweikastenfenster'' zelf maken met een verandeplaat en dichtingsstrips is makkelijk te doen, je haalt daarmee passiefhuisnormen (u=0.80 à 0.90).

Mon

afbeelding van petetech
03/02/2012 - 21:04

kijk eens op http://www.glasoutlet.nl/  voor een prijsvergelijk.Hier kwam ik terecht bij het zoeken voor een vervanging van een lekke beglazing.

afbeelding van Ollie
03/02/2012 - 18:29

@Mon,

Wat is een verandaplaat?

afbeelding van mon jansegers
04/02/2012 - 00:18

Een verandaplaat is een kunststof meerwandige plaat. Deze platen worden gebruikt als dakbedekking voor veranda's en serres. Je kan ze aankopen in verschillende diktes en in verschillende gelaagdheid  met dito geeigende U- waarde. De uitvoering bestaat meestal uit pvc en polycarbonaat.

Mon 

afbeelding van Ollie
04/02/2012 - 21:05

Ok, nu ben ik terug mee.

Deze plaat heb je dan geplaatst in de buitenste kader van de velux, aan de binnenkant, natuurlijk?

afbeelding van mon jansegers
04/02/2012 - 21:23

Neen, het veluxraam zit aan de buitenkant van de wand en de verandaplaat aan de binnenzijde op een afstand van ongeveer  30 cm  ongeveer gelijk met het vlak van de binnenmuur. De verandaplaat U= 1.1 en het drievoudig glas U=0.60 met ongeveer 30cm ertussen. Langs de binnenzijde heb ik dan een geisoleerd schuifpaneel geplaatst van 60mm dikte.    

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.