Welke houtsoort voor raamschrijnwerk? | Ecobouwers.be

U bent hier

Welke houtsoort voor raamschrijnwerk?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Geert Bellens
12/05/2003 - 10:58

Hallo, Ik zit nog steeds te twijfelen welke houtsoort ik voor mijn ramen zou kiezen. Als ik bij echte 'firma's ' kijk dan zie ik vaak dat er een zachte houtsoort wordt gebruikt die behandeld werd of tropisch hout. Ik heb gisteren nog met een schrijnwerker gesproken en hij had zijn ramen uit larix gemaakt. Het is te zeggen uit één larix van 80 jaar oud, die al 20 jaar in een houtfirma lag. Heel mooi en niet tropisch, maar ja, we kunnen moeilijk allemaal larixen van 80 jaar oud gaan zoeken he. Die Larix zou na een tijd ook vergrijzen en toch ook veel hars hebben etc.... Vingergelast kastanjehout zag hij ook niet direct zitten, volgens hem zouden die lasnaden erdoor komen na een tijd ? Ik weet het dus niet zo goed. Wat raden jullie aan als houtsoort (geen donkerkleurige) zodat je kwaliteitsvolle ramen kan laten maken zonder je blauw te betalen en zonder ergens tropische bomen om te laten hakken ? Geert

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.