waterput | Ecobouwers.be

U bent hier

waterput

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van luc-44
23/03/2008 - 15:37

Enige tijd geleden heb ik een prijsofferte aangevraagd om twee plastic hemelwaterputten te steken, het prijskaartje is echter te hoog (een van de redenen is dat de locatie moeilijk te bereiken valt voor een grote graafmachine).

Gezien de eigendom ook een 'born'-put omvat, volgende vragen:
Is het aan te raden om deze als regenwater-collector om te bouwen?
Hoe verhinder ik wateroverlast bij de buren?
Heeft iemand hier reeds ervaring mede?
Hoe is dit praktisch aangepakt?
Kortom: alle suggesties zijn welkom.

mvg,
luc

5 Reacties

Reacties

afbeelding van luc-44
23/03/2008 - 15:38
luc
afbeelding van burton
23/03/2008 - 21:02

hoi

waarom mets je geen regenwaterput? je maakt hem zo breed en zo diep als je wil.Even bezetten met compactuna en da ga wel lukken.

groetjes

afbeelding van luc-44
23/03/2008 - 21:16
luc

Ik vermoed dat ik al een hoop metselwerk zal hebben om de dakafvoeren fatsoenlijk aan te werken op een bestaande put.
Alvast zou ik met deze recuperatie een hoop werk kunnen uitsparen...

toch bedankt voor je reactie.

afbeelding van siegfried
23/03/2008 - 22:36

Luc, als je een paar weekenden tijd hebt, kan je hem misschien ook zelf uitgraven? Heb dit hier ook gedaan, 2 stuks van 5000 liter, ok je bent er even mee bezig. Maar het kost je geen cent, enkel de waterputten steken, en die kunststoffen wegen toch niet zoveel? En geen angst, dit gaat sneller vooruit dan je denkt. Enkel zien dat je het kan overdekken met een partytentje tegen zon en stortbuien; vooral dat laatste is om zot van te worden, de put was dan wel groter maar iets minder diep. Als je leemgrond hebt, beter ook afdekken dan droogt hij niet te snel uit, anders komt die schup terug tegen je tanden als je wil steken.

En het gat moet in de grond, niet in je mond.

Enfin, reken alles dan nog eens uit, misschien komt de prijs dan beter. Nemen ze ook de grond mee? Want dat kost ook een pak tegenwoordig.

Siegfried

afbeelding van francois
24/03/2008 - 08:41

Waarom zoek je in je kenniskring niet iemand die met een kleine graafmachine kan werken, dan kan je er een gaan huren,voor graven van een regenwaterput heb je echt geen grote machine nodig.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.