waterontharder

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hallo iedereen,
Wanneer men de waterontharder enkel voor het warme water gaat gebruiken, zal het zich mengen in de mengkranen met het koude harde water en zal men met name in de douche, dat lekkere zachte gevoel niet of minder hebben.

Reacties

helemaal mee eens

Voel je dat dan werkelijk?

Ben van plan op termijn te douchen op regenwater...

mvg

jeroen

Jeroen,

Over die ontharders ben ik minder enthousiast, maar ik ga jaarlijks op vakantie (huurwoning) in Duitsland en daar id de douche op regenwater.

Het verschil is enorm! Als je je nat scheert bv zal je onmiddellijk gewaarworden dat het véél vlotter en zuiverder lukt (tenminste, ik scheer me me kwast en klassiek open scheermes + heb een harde baard en dan merk je het echt).

Mijn vriendin beweert dat haar haar veel zahter is als ze het wast met shampoo + regenwater. Enig nadeel is volgens haar dat je huid er sneller van uitdroogt (heb ik nog niets van ondervonden).

Werner

Bijkomende vraag : Wanneer je een rietveld als waterzuiveringsinstallatie hebt, kan je dan al dat zoute water, nodig om de harsen van de waterontharder te ontkalken, daarin laten lopen? Is je rietveld dan niet biologisch dood?

Bijkomende vraag : Wanneer je een rietveld als waterzuiveringsinstallatie hebt, kan je dan al dat zoute water, nodig om de harsen van de waterontharder te ontkalken, daarin laten lopen? Is je rietveld dan niet biologisch dood?

Hallo,

Wij hebben in het Brusselse een appartement dat we verhuren en daar hebben we zo een magneet-toestel op de leiding geplaatst. Ik ben er wel tevreden van.
Mijn schoonzus werkt in een labo waar ze water testen weliswaar in het verre oosten, en de kalk in het water zou omgezet worden door de magneet van kalk die zich afzet naar kalk die zich niet afzet op de buizen edm.

Thuis hebben we een Judo waterfilter staan. Het water is zeer hard en bevat oorspronkelijk net iets te veel natrium om drinkbaar te zijn voor mensen.
Via de filter vonden we een oplossing.

Helaas was de waterput niet goed afgesloten. Er zitten gaten in de wanden en komt er aarde in het water terecht.
Bij momenten ziet het water bruin, bvb. na hevige regenval.

De gebruiksaanwijzing van de filter is enkel in het Duits en de firma Judo heeft ons al wel ettelijke keren beloofd dat zij de vertaling zouden opsturen helaas zonder gevolg.

De eerste afstelling gebeurde gratis maar het water bleek niet drinkbaar te zijn wegens niet volledige plaatsing door de installateur. Aangezien de waterverzachter diende verplaatst te worden werd de tweede "afstellings"-controle wel aangerekend.

In de keuken hebben we bovendien gelukkig nog een omgekeerd osmose-toestel laten plaatsen en om voor alle zekerheid halen we het water nog eens door een brita-filter.

Ik heb veel tijd gestoken in het vergelijken van firma's en ben eigenlijk tot de conclussie gekomen dat er zoals ook op dit forum blijkt goedkopere kwaliteit bijzit. 6 % BTW op nieuwbouw werd mij ook voorsgesteld.

Al bij al zou ik met de kennis die ik nu heb, opteren voor stadswater met een magneet (die niet op electriciteit werkt).

Het nadeel met de magneet was dat de loodgieter onze boiler niet wou reinigen aangezien het niet nodig was maar dat de eigenaar een factuur wou hebben van de reiniging.

Voor alle duidelijkheid huurden wij eerst en hebben daarna een appartement gekocht.

Groetjes,

Raf