Wat is mijn huidige isolatiewaarde van mijn ramen/glas | Ecobouwers.be

U bent hier

Wat is mijn huidige isolatiewaarde van mijn ramen/glas

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van arvid
20/02/2011 - 14:39

Ik zoek misschien mijn ramen te vervangen in mijn huidige woning.

Woning is van 1997, in de ramen staat thermobel G62 4T97.
Ik ben bij een aantal "ramenwinkels" geweest en er waren er twee die zieden dat het een u waarde had van 2,8, maar de derde zei dat het 1,6 was.

De huidige ramen hebben een standaardwaarde van 1,1.

We zouden graag strakke ramen willen en dan kom je al snel uit bij aluminium, maar een profiel van aluminium is dan weer minder isolerend. Zijn daar nog andere mogelijkheden?

Puur economisch gaan we een eventuele vervanging er niet snel uit hebben, want ons verbruik is redelijk laag met gemiddeld een 1000m³ gas/jaar (warm water inclusief), was afgelopen jaar ongeveer 400 euro.
Het is dus vooral estetisch en lichtjes anders in de zin van schuifraam vervangen door één vast raam, dus zonder een "balk/profiel" in het midden. Idem voor een ander raam dat nu uit drie stukken bestaat.

We hebben geen lage energiewoning, maar bij veranderingen zou ik wel willen letten op energieverbuirk en dus isolatiewaarden.

alvast bedankt
Arvid

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.