wat en hoe met thermostaat | Ecobouwers.be

U bent hier

wat en hoe met thermostaat

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Nans
25/09/2012 - 12:24

we zijn van plan een pelletkachel met kanalisatie te plaatsen voor de verwarming van de beneden verdieping en de 2 slaapkamers boven .
nu is mijn vraag( de badkamer boven zou nog steeds verwarmd worden met cv..) de thermostaat van de cv hangt in dezelfde ruimte als waar de kachel zou komen, nu was ons gedacht deze af te sluiten, en een draadloze thermostaat in de badkamer te plaatsen.
is onze (simpele) gedachtengang hierrond wel juist?
ik kom op het internet zoveel strijdige dingen tegen dat ik door de bomen het bos niet meer zie...
heeft iemand hier ervaring mee of enige tips?
bij voorbaat dank !

2 Reacties

Reacties

afbeelding van AntonLaenen
25/09/2012 - 17:50

Ik zou de thermostaat verplaatsen naar de badkamer, anders gaat de cv opslaan als de woonkamer te koud is (ongeacht themperatuur badk) en andersom. Wij hebben een thermostaat in de badk laten plaatsen voor aansturing van de vloerverwarming daar maar we nemen deze binnekort pas in gebruik.

afbeelding van spinner
25/09/2012 - 20:39

Ook zou ik in de ruimtes die door de pellet-kachel verwarmt worden, thermostatische kranen op de radiators voorzien.

 

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.