wasmachine met regenwater

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Wij wassen met regenwater.Sinds korte tijd hebben we een nieuwe wasmachine doch we gebruiken dezelfde hoeveelheid waspoeder doch er is teveel schuimontwikkeling. De verkoper zegt dat dit normaal is en dat het moeilijker wordt om met nieuwe was machines te wassen op regenwater. Tips??

Reacties

Minder wasmiddel gebruiken. De nieuwe wasmachines gebruiken minder water waardoor je dus ook minder wasmiddel in je machien moet doen. Voor regenwater moet je zowiezo al veel minder wasmiddel gebruiken.

Dat klopt: op het pak waspoeder staat een doseringtabel. Je zal zien dat er bij zacht water (weinig of geen kalk) veel minder wasmiddel nodig is.

Dat is weer zo'n verkoper die vandaag wasmachines, morgen schoenen, en volgende week aardappelen gaat verkopen, maw, hij lult maar wat uit zijn nek.
Je zegt zelf dat je bij dezelfde hoeveelheid waspoeder te veel schuim krijgt, en daarmee geef je zelf ook al de oplossing aan: gewoon minder waspoeder gebruiken !
Waspoeders zijn afgestemd op de gemiddelde hardheid van het (leiding-)water, of maw de aanwezigheid van kalk. Regenwater bevat geen kalk, is dus uitermate zacht. Vandaar dat je teveel schuim krijgt, nikske geen probleem met moderne machines ! Trouwens, diezelfde machines worden ook verkocht in gebieden waar het water veel minder hard is.
Op die manier win je op vele fronten: je verbruikt minder leidingwater (goed voor milieu), je betaalt minder (goed voor je portemonnee), en je verbruikt minder wasmiddel (goed voor milieu en je portemonnee).