Warmwatervoorziening | Ecobouwers.be

U bent hier

Warmwatervoorziening

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van johan-1
27/11/2007 - 14:54

Beste,

Wij zijn vollop bezig met het plannen van ons eigen huisje, maar nu zit ik toch met een belangrijke vraag i.v.m. warmwatervoorziening.

Wij willen natuurlijk een energiezuinig huis bouwen en hebben, naast doorgedreven isolatie, voor lage temperatuurverwarming gekozen in de vorm van vloerverwarming.
Ook is leefomgeving belangrijk, dus aan ventilatie e.d. is ook gedacht.

Wat is nu een goede manier om warm water te verwarmen?
Want eerlijk gezegd zie ik door de bomen het bos niet meer...

Voor lage temperatuurverwarming van de vloerverwarming kan je bijvoorbeeld een warmtepomp gebruiken, maar voor de "hoge" temperatuur voor warm water heb je dan best weer iets anders nodig: gas, pellets, ...

Als je echter enkel een gasketel of pelletkachel hebt, dan wordt je rendement onderuit gehaald omdat je een hoge en lage temperatuursysteem hebt.

Als oplossing kan je een buffervat gebruiken, maar als je dat goed wil doen dan is ook weer een grote investering.

Met datzelfde geld, kan je ook een warmptepomptboiler kopen, maar die nemen meestal warmte weg van het ventilatiesysteem.

Uiteindelijk is iedere oplossing weer min of meer afhankelijk van de andere oplossingen.
Systemen vinden die goed bij elkaar passen is blijkbaar niet zo eenvoudig, want ik kan geen enkele fabrikant vinden die een volledig pakket aanbiedt.

Wat raden jullie mij aan?

Het gaat om een nieuwbouwhuis, dus alles moet sowieso gekocht worden.

Johan.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.