warmtewisselaar voor nunauuni | Ecobouwers.be

U bent hier

warmtewisselaar voor nunauuni

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van lowtech
15/02/2016 - 17:09

Ik bezit reeds 2 jaar een nunauuni latus speksteenkachel tot grote tevredenheid en verwarm daarmee keuken en living. Ook een hogere temperatuur in de rest van de woning is goed voelbaar waarschijnlijk omdat de living en keuken een hogere temperatuur hebben dan met onze elektrische verwarming voorheen.

Graag zou ik de kachel willen voorzien van een warmtewisselaar die minstens 12kwh per dag kan leveren voldoende om de badkamer te voorzien van een basisverwarming en een boiler van 100l kan verwarmen tot minstens 40°.

Heeft iemand hier ervaring mee want bij soapstone is spreken over een warmtewisselaar in een traditionele speksteenkachel blijkbaar taboe. (besef wel dat de meeste houtstokers grote verbruikers zijn en een speksteenkachel niet deze vermogens kan leveren  tenzij je de warmtewisselaar rechtstreeks in het vuur zou plaatsen. Dit en het feit dat de dealers kachel verkopers zijn en geen plaatsers van centrale verwarming maakt het moeilijk om aan een warmtewisselaar te geraken en een dealer met ervaring.

Tulikuvi heeft deze mogelijkheden wel, maar de dealer in limburg wilde daar niet van weten en met een Antwerpse dealer klikte het niet.(moest eerst een kachel kopen en daarna zou er een prijs op de warmtewisselaar geplakt worden of m.a.w. een blanco cheque uitschrijven.)

Wie heeft een nunauuni kachel met warmtewisselaar of welke dealer kan mij daarbij helpen???

Lowtech. 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.