warmteverliesberekening appartement | Ecobouwers.be

U bent hier

warmteverliesberekening appartement

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van jo-16
27/11/2007 - 08:54

Hallo,

Ik heb net een offerte binnen van een installateur, die me een totaal vermogen aanrekent van 17kw voor 100m2 bewoonbare oppervlakte, en dit in een appartement op de 1e verdieping. Het is een rijhuis, dus enkel voor- en achtergevel. Huis is echter oud (1925), geen muurisolatie, wel binnenkort nieuwe ramen in dubbel glas (K=1.1), ook hoge plafonds (3.9m) in de woonkamer.

Ik heb zijn warmteverliesberekening gevraagd, omdat hij een radiator in de badkamer voorstelt van 3.7kw, waarbij hij uitgaat van 100watt/m³.

Grofweg geschat zou ik zeggen dat het totale volume rond de 350m³ ligt. Dat zou gemiddeld neerkomen op ongeveer 50watt/m³.

Is dit redelijk?

Groeten,

Jo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.