warmteverlies chauffage in chappe | Ecobouwers.be

U bent hier

warmteverlies chauffage in chappe

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van cooled
20/09/2007 - 11:18

Hallo,

de chauffagebuizen van mijn huis zijn van die flexibele alu-gebaseerde buisjes (1 cm dikte ?) en deze liggen op de betonplaat, in de chappe. Er is geen isolatie verder (onder chappe of vloerplaat). Op de chappe zelf is eik en laminaat (verschillende kamers uiteraard) geplaatst. Uiteraard niet ideaal, de chappe en betonplaat worden opgewarmd en die warmte stuit op de vloerbedekking. Men wist mij te vertellen dat de buisjes niet langer zijn dan 8 meter en ze liggen zo dicht mogelijk tegen elkaar.

Zonder berekeningen of firma's te laten komen, gewoon wat nuchter "natte vinger werk" : hoeveel verliest men daarmee bij het stoken ? Zou dat ruwweg 10 % of minder zijn ? 5 % ?

Ik weet dat het niet ideaal is, daar gaat het nu even niet om, ik kan alleen de buizen boven de grond isoleren. De meeste bestaande woningen zijn zo, maar hoeveel kost hen deze inefficiente installatie aan brandstoffen. 50 % van het stoken zal het zeker niet zijn, en 25 % ook al niet... maar rond welk percentage zit men dan ?

Misschien heeft iemand wel statistieken dacht ik zo... alvast bedankt !

Groeten,

Cooled.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.