Warmtepompboiler of zonneboiler | Ecobouwers.be

U bent hier

Warmtepompboiler of zonneboiler

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Boterbloem310
27/03/2014 - 16:09

In onze woning zijn wij op zoek naar een vervanger voor onze oude elektrische boiler, graag willen wij dit vervangen door iets wat goedkoper werkt in verbruik.

Ons huis heeft enkel dagtarief elektriciteit, en beschikt ook niet over aardgas of stookolie. Verwarmen doen wij hoofdzakelijk met hout.

Nu lees ik veel over systemen met een warmtepomp, maar ook over zonneboilers. Een warmtepomp kost minder dan een zonneboiler, maar op een zonneboiler krijg je geen premies meer. We hebben een dak van onze schuur dat zeker groot genoeg is om panelen te plaatsen dus dat is geen probleem.

Ik heb alvast deze promotie gezien, http://www.ragiro.be/promoties/zonneboilers/ en http://www.ragiro.be/promoties/warmtepompboiler/
wat op het eerste zicht eigenlijk alemaal redelijk geprijsd is, maar ik ken niets van merken en kwaliteit...

Nu blijft de vraag wat te kiezen...

Zijn er mensen die ervaringen hebben met een van deze systemen? Alle reacties zijn welkom!

1 Reactie

Reacties

afbeelding van Pieterjajan
27/03/2014 - 17:34

Hallo,

Is het de bedoeling om enkel uw systeem voor de voorziening van warm water te veranderen? Of bent u van plan om het ganse verwarmingssysteem te veranderen?In ieder geval, uitstekend idee om uw energieverslindende elektrische boiler te vervangen.

Dan ivm uw dak: hebt u een idee van de hellingsgraad en de windrichting? Dat zijn twee belangrijke factoren bij het plaatsen van panelen.

Beide systemen zijn alleszins energiezuing en milieuvriendelijk. De prijs kan dus de doorslag geven. Belangrijk is om in allebei de gevallen een goede installateur aan te spreken!

Groetjes,

Pieter-Jan

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.