warmtepomp duurzame energie ? | Ecobouwers.be

U bent hier

warmtepomp duurzame energie ?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Geert Bellens
23/03/2003 - 20:45

Ik heb wat vragen over een warmtepomp en vooral over de termen 'gratis warmte' en 'duurzame energie' Ik ben geen specialist terzake, ik heb zelfs nog nooit een warmtepomp gezien. Maar heb toch een paar fundamentele vragen : 1)Wat kost een warmtepomp nu eigenlijk? 2)De compressor werkt op elektriciteit. Je verbruikt wel minder (in KWh) dan een klassieke CV ketel maar elektriciteit kost toch ook 4 keer meer per KWh dan gas? 3)Combinatie met zonne-energie ? (nog duurder?) 4)Je stoot minder CO2 uit. Omdat je minder verbruikt ? Of omdat je kernenergie-elektriciteit gebruikt? Tenslotte, elektriciteit opwekken gebeurt toch ook met een rendement van 33%... 5)Combinatie met vloerverwarming wordt aangeraden. Mijn vriend heeft dat ook gedaan bij zijn nieuwbouw. En de architekt heeft hun dan ook elektrische verwarming aangeraden voor op de verdiepingen... Geert

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.