warmtepomp | Ecobouwers.be

U bent hier

warmtepomp

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van frederiek demon
07/10/2006 - 22:03

Wij hebben een oud huis gekocht dat volledig moet verbouwd worden. Ik ben een leek op alle vlakken. Eerst en vooral is er de strenge EPB wetgeving. Maar mijn vraag gaat eigenlijk over een energiezuinige verwarming:
1)Is een warmtepomp van masser te overwegen
2)Kan een warmtepomp alleen genoeg warmte produceren tijdens de winter
3)Is een warmtepomp naast milieuvriendelijk ook zuinig voor de portemonnee

1 Reactie

Reacties

afbeelding van walter-12
07/10/2006 - 23:32

Frederiek,

de EPB wetgeving is helemaal niet zo streng.
Ivm warmtepompen: Zoek eens op het forum op het trefwoord warmtepomp of masser (selecteer 'alle berichten' als je gaat zoeken, niet enkel die van de voorbije maand).
Op je vraag of een warmtepomp voldoende is het antwoord steeds ja: op voorwaarde dat de warmteverliezen berekend zijn, en dat de warmtepomp deze kan compenseren.
Maar zorg sowieso eerst voor heel wat isolatie voordat je aan een warmtepomp gaat denken. Beter 5000 Euro meer in isolatie steken dan en een 'goedkope verwarmingsinstallatie' dan een warmtepomp (en zeker als die dan nog aangevuld wordt met electrische convectoren).

Walter

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.