Warmtedistributie dmv plafondventilator | Ecobouwers.be

U bent hier

Warmtedistributie dmv plafondventilator

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Jan De Gols
08/12/2005 - 15:26

Na de installatie van een houthaard in de (open) traphall in de leefruimte, is de warmteontwikkeling op de eerste verdieping danig, dat ik hiervan gebruik wens te maken om hetzij deze met een plafondventilator (verbruik een 50W) neerwaarts te stuwen en zodoende deze verwarmde lucht kan dwingen het gelijkvloers te verwarmen, hetzij deze te gebruiken in één of ander WTW-systeem, in het duurste geval in een balansventilatie. Bestaat er op de markt een systeem om zinvol (elektrische) energie te recupereren uit deze warmte en hiermee één of andere gelijkstoomventilator aan te sturen, zodat ik deze lucht via eventuele kanalen alsnog kan verspreiden?

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.