vuurtje stoken | Ecobouwers.be

U bent hier

vuurtje stoken

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van jef-23
28/03/2007 - 21:52

ik vraag mezelf af of je eigenlijk nog mag stoken.we gingen daarjuist een wandeling doen en in die 5 kilometer dat we gedaan hebben waren ze op 4 plaatsen afval van akkers aan het verbranden.ik snap niet waar zo een mensen mee bezig zijn? je kan dat toch ook inploegen.nu is mijn vraag mag dit en bestaan hier wetten voor?

45 Reacties

Reacties

afbeelding van franske
28/03/2007 - 22:21

Beste Jef,

Het maken van vuur is geregeld in het Belgisch Veldwetboek en in het Strafwetboek.

Tik eens onder Google in: veldwetboek vuur
(wel in België doen zoeken)
Daar verneem je meer.

Franske

afbeelding van sabbe-1
29/03/2007 - 15:49

in een open veld mag je stoken, in de omgeving van woningen dacht ik dat je 100 meter moet afblijven

afbeelding van jef-23
29/03/2007 - 20:52
jef

ik heb dit eens opgezocht bij veldwetboek en ik vind deze wet hopeloos verouderd.nu het milieu en alles daarrond zo in de actualitijd is kan dit toch niet meer.in landelijk gebied is het soms niet bekwaam om buiten te komen omdat er altijd wel hier of daar iemand zichzelf niet kan beheersen en vlammen en rook wil zien.en ik denk dat dit een groot percentage is van de totale vervuiling.hopelijk snel een wet om dit in te perken.

afbeelding van jeroen.beeckx@telenet.be
29/03/2007 - 20:52

op 100m van huis, boom of struik!

In het midden van een wei dus... én uiteraard ALLEEN plantaardig afval. EN net daaraan houden de meeste zich niet.

JB

afbeelding van batske
29/03/2007 - 21:54

Inderdaad op een afstand van 100m van alles en nog wat.
Het plantaardig afval is dan zelfs nog beperkt tot snoeihout.
Ik vraag mij af wie er 100m van een boom of huis of iets dergelijks nog plaats heeft om iets op te stoken.

Een alternatief hadden we hier tot over enige tijd in de geburen. Deze had een "allesbrander" staan in zijn schuurtje. Tot groot plezier van mijn vrouw als de was buiten hing.

afbeelding van franske
01/04/2007 - 21:32

Beste forumleden,

Dat "vuurke stoken" het milieu belast weet inmiddels elkeen. Maar er zijn wel methodes die dit stoken overbodig maken. Zeker zo het gaat over het telkenjare opnieuw opstoken in de tuin van allerhande snoei- , kap- en zaagafval.

Wie dit afval onderbrengt op een takken-, hout-, of snoeiwal bewijst de natuur een grote dienst. Behalve dat men hiermee polluerende rook voorkomt, lokt men nog allerhande nuttige dieren in de tuin. Ik denk maar aan vogels die er gaan in nestelen, egels, enz.

Ik achtte deze hint nuttig in het belang van het milieu. Vandaar.

Franske

afbeelding van Anonieme gebruiker
02/04/2007 - 10:08
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Het toeval wil dat ik voor deze zelfde kwestie op 21/03/07, juist na de periode van zeer slechte luchtkwaliteit (had toen op 10 minuten tijd 3 verschillende personen "betrapt" op het verbranden van groenafval), een mailtje heb gestuurd naar het kabinet van minister Peeters.
Ook ik vind dat die wet hopeloos verouderd is en pleit voor het aanpassen van artikel 4.4.1.1. van Vlarem II.

Dit artikel is als volgt:

Onverminderd de toepassing van het Veldwetboek en het Bosdecreet is de vernietiging door verbranding in open lucht van welke afvalstoffen ook, verboden behoudens wanneer het gaat om plantaardige afvalstoffen afkomstig van:
- het onderhoud van tuinen;
- de ontbossing of ontginning van terreinen;
- eigen bedrijfslandbouwkundige werkzaamheden.

Indien de uitzonderingen geschrapt worden is elke vorm van verbranding van afval (groen of andere) in open lucht verboden.

Een oproep aan alle leden van het forum!!!! Stuur ook een mailtje aan onze minister van Leefmilieu: kabinet [dot] peeters [at] vlaanderen [dot] be

De schreeuw van een groep is altijd luider dan de schreeuw van een enkeling.

afbeelding van tine-7
02/04/2007 - 14:10

Van landbouwers wordt verwacht dat ze het landschap onderhouden en aantrekkelijk maken door houtkanten, knotbomen en hagen aan te planten.
Wat vergeten wordt, is:
- dat vergt heel wat onderhoud (lees: tijd en geld)
- dat levert heel wat snoeihout

Ik zou als landbouwers niet graag al dat hout naar containerparken brengen en per kar x aantal euros neertellen. Tenzij de goede burger die een groene omgeving wenst, bereidt is om een duit in de zak te doen... wat meestal niet het geval is.
En composteren kan ook al niet. Onze goede wetgeving kent immers composteren op boederijniveau niet. Enkel industriële compostering met betonnen ondervloer, opvanggoten, etc is gekend. Milieuvergunning klasse 1? En ik kan me inbeelden dat een composteringsinstallatie ook niet echt welgekomen zou zijn in die mooie omgeving?

Dus ja, laat ons pleiten voor nog meer beknottende wetgeving.
Mocht iedereen zi

afbeelding van Anonieme gebruiker
03/04/2007 - 10:27
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

@Tine,
denk dat een deel van uw post verloren is gegaan.

Ben ik verkeerd of ging je pleiten voor het gebruiken van het gezond verstand?

Zoals in mijn eerdere post aangehaald heb ik op die dag van heel slechte luchtkwaliteit op 10 min. 3 verschillende personen betrapt op verbranden van groenafval.
- reactie persoon 1: had link niet gelegd tussen luchtvervuiling en zijn vuurtje
- reactie persoon 2: wist dat hij het beter langer had laten drogen maar ze hadden regen voorspelt (pas 4 dagen later maar ja ze hadden regen voorspelt)
- reactie persoon 3: "is dit nu ook al verboden?"

Gezond verstand is soms ver te zoeken bij de mensen. Hoop dat onze minister iets je slimmer is dan zijn Waalse collega en hier niet oprekent.

Verhakselen is ook een mooi alternatief waarbij het restant een nuttige toepassing heeft in tuinen, namelijk bodembedekking tegen onkruid. Positief neveneffect: minder sproeistoffen ter onkruidbestrijding nodig.

Ok, verhakselen is een ietsiepiesie meer werk dan in brand steken maar met een degelijk toestel is het een fluitje van een cent.

Indien de boeren zich een beetje groeperen kunnen ze misschien de gemeente overtuigen van zo een toestel aan te schaffen en dit gratis ter beschikking te stellen (dacht dat dit bv al mogelijk was in gemeente glabbeek). Daar stelt de gemeente het toestel ter beschikking maar de particulier moet zelf verhakselen en voor het verhakselt materiaal zorgen.

Hoezo enkel industriele compostering? Compostering van tuin en plantsoenafval tot 1 ton opslagcapaciteit is niet vergunningsplichtig. Denk trouwens niet dat milieuambtenaren zich er mee gaan bezig houden om te controleren of er meer of minder dan 1 ton ligt, zolang er geen klachten van geurhinder komen. Groencompostering heeft, in tegenstelling tot GFT of mestcompostering, dit probleem veel minder.

Een composteerinstallatie is niet nodig. De compostering gebeurt door het groen afval op een hoop te gooien die heel af en toe eens omgegooid wordt.

Heb trouwens vandaag antwoord ontvangen van het kabinet:

Onderwerp: RE: luchtverontreiniging
Datum: Mon, 02 Apr 2007 23:55:48 +0200
Van: "PEETERS, kabinet" <kabinet [dot] peeters [at] vlaanderen [dot] be>

Geachte,

Uw voorstel wordt met de administratie onderzocht.
U hebt gelijk dat het verbranden van vochtig hout niet goed is.
Een algemeen verbod op het verbranden van plantaardig afval (zoals snoeihout) kan anderzijds een aantal sectoren in de bosbouw in moeilijkheden brengen. We moeten er ook over waken dat voorstellen technisch
uitvoerbaar blijven. We bekijken hoe we dit verbranden minstens kunnen terugdringen.

Vriendelijke groeten,

voor de minister

ir RAf Suys
Kabinetschef

Groeten

Peter

afbeelding van Rudy_Martens
04/04/2007 - 23:11

Stoken van allerlei afval in open lucht en in vaten wordt in Vlaanderen op grote schaal uitgevoerd.

Daarbovenop komen dan nog eens diegenen die hun huisvuil verbranden in een allesbrander en zichzelf en hun medemens een pak giftig en kankerverwekkend spul laten inademen.

Gisteren was er nog een landbouwer hier in mijn gemeente afval aan het stoken dat naar fenolhars rook. (Hij stookt de filters van zijn varkenstallen gewoon in open lucht op).

Probleem dat zich dan daarbovenop stelt is dat ik op den duur niet meer naar de politie durf telefoneren.

Verleden maand moest ik bij de overburen gaan reklameren omdat die plastiekafval in hun achtertuin aan het opstoken waren.

Volgens mij is de enige remedie geen waarschuwing meer maar ineens zonder pardon een fikse boete, en die mag gerust 500 Euro zijn voor een eerste overtreding en 3000 Euro voor een tweede.

Tot zover voor partikulieren en landbouwers, maar dan is er oook nog het probleem van de industrieparken. Het is onvoorstelbaar hoeveel bedrijven nog afval stoken in grote kachels die officieel gemeld worden als houtkachels.

Wat nieuwbouwwerven betreft stel ik harde maatregelen voor: Treft men op een bouwplaats een brandplaats aan dan onmiddellijk verbaliseren. Regelmatig zie ik nog plastiekhoezen van bakstenen verbranden. Ik vind dat dit echt niet meer kan.

En dan een derde punt:
Er zijn in Vlaanderen specifiek plaatsen waar het regelmatig stinkt. Ik vraag mij af of de politie daar slaapt?
Typische plaats is zo de E17 op de hoogte van Destelbergen, daar moet ook ergens een flinke afvalstoker zitten.

Afvalstoken= vergiftigen van zichzelf en zijn medemens.
Vandaar mijn nogal hevige reactie.

Beste groeten,
Rudy Martens

afbeelding van Rudy_Martens
04/04/2007 - 23:15

Nog even vergeten:
Toen ik belde naar de politie voor een achterbuur die afval stookte in een afvalbrander kreeg ik als antwoord:
"Ja maar het probleem is dat we dan infeite een huiszoekingsbevel moeten hebben, tenzij die eigenaar ons zelf toelating geeft om zijn woning te betreden..."

Of dit waar is (of een zoveelste smoes van de politie om niks te moeten uitvoeren) weet ik niet.

Benieuwd naar jullie reacties.
Beste groeten,
Rudy Martens

afbeelding van Anonieme gebruiker
05/04/2007 - 07:39
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Dit is waar. De politie mag niet binnen in je woning tenzij je toestemming geeft of tenzij er een vermoeden is dat een persoon in gevaar is.

afbeelding van david pittomvils
05/04/2007 - 08:51

Nou moe,

hoor iedereen hier maar eens bezig.
Wie van de tegenstanders voor dat open vuurtje heeft hier een houtkachel, open haard of iets dergelijks in huis?
Dat is dezelfde rook hoor.

Ik heb onlangs ook mijn plantaardig afval verbrand: dit heeft welgeteld 10 min. geduurd en midden van veld en je moet geen 100 meter van eender welke boom af zijn, wel van bos, plantage en huis. En mijn tuin is 250 m diep, dus daar had niemand hinder van.

Ik verdraag ook de stinkende rook van houtkachtels enzomeer. Is dat misschien gezonder.
Typisch weer zoiets van "zie de splinter in iemands anders oog, maar niet de balk". Ik verdedig hier wel niet diegene die alles en nog wat opstoken in hunne hof of in hun zogenaamde "allesbrander".

Alles is hier al overgereglementeerd, laat ons even serieus blijven hé.

afbeelding van Anonieme gebruiker
05/04/2007 - 09:47
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

En dan hebben we het nog niet gehad over de gazonmaffia, die wekelijks met hun stinkende en lawaaiproducerende machines het milieu zitten te bezoedelen. Fijn stof en allerhande kankerverwekkende stoffen produceren, dit terwijl er voldoende milieuvriendelijke technieken zijn nl geiten, schapen, konijnen en ganzen.
Ik heb mij voorgenomen om onmiddellijk naar de politie te bellen, als ik er nog éne zie die zo een machien durft in gang te trekken. We gaan er een verklikkersmaatschappij van maken, het doel (Kyoto) heiligt de middelen. ;-)

vr gr
Pluto

afbeelding van david pittomvils
05/04/2007 - 10:31

Pluto:

als Uw geit dan uitbreekt en zit te grazen op mijs gras omdat er bij U niks meer staat, dan is ze van mij he ;-)

Die van de buren zitten ook regelmatig bij ons te grazen.

Dus ik bel voor Uw geiten en jij voor mijn zitmaaier.
En in de zomer: ne gezamelijke bbq om al die fratsen

afbeelding van dirk-17
05/04/2007 - 10:37

1. Zeg niet zomaar hout tegen snoeihout
- verbranden van niet-behandeld brandhout is CO2-neutraal, op voorwaarde dat het één of meerdere (beuk!) jaren gedroogd werd! Wie slim stookt, zal geen overlast voor de buren veroorzaken. Aanmaken met heel fijn droog hout ipv krantenpapier, helpt al veel in de aanmaakfase. Daarna moet de rook wit zijn!

2. Afvalhout opstoken is uit den boze, niet alleen omdat de rook hinderlijk is voor astmapatiënten, en andere omwonenden. Groen of nat snoeihout zorgt ervoor dat de verbrandingstemp laag blijft, waardoor PAK's en dioxines ontstaan (zie studie VITO ! ). Dit zijn kankerverwekkende stoffen! Bovendien zorg je voor bodemcontaminatie (VLAREBO!)

Er zijn trouwens voldoende alternatieven : van laten liggen, stapelen, versnipperen, verhakselen, afvoeren. Ook in de bosbouw moet men zich richten naar de jaren 2007. Elke bosaannemer heeft tegenwoordig een mobiele verhakselaar. Trouwens, dat hout uit de boxexploitatie mag krachtens het bosdecreet ENKEL worden verbrand na machtiging van de woudmeester ! HEt Agentschap Natuur & Bos moet zich maar inschrijven in het Europees en Vlaams beleid terzake en stoppen om deze machtigingen te verlenen.

afbeelding van jeroen.beeckx@telenet.be
05/04/2007 - 22:31

Rudy,

helemaal akkoord!

JB

afbeelding van Anonieme gebruiker
10/04/2007 - 09:00
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Voor de studie waarnaar Dirk verwijst zie
http://www.lne.be/themas/luchtverontreiniging/informatie-studies/

Studie "Meetcampagnes dioxines en PAK's: Emissies door open vuren, open tonnetjes, kachels en allesbranders en analyses van roetstalen uit schouwen" onder hoofdstuk "Studies fijn stof en milieugevaarlijke stoffen"

Bekijk vooral overzichtelijke tabel 273 met emissiemetingen op pagina 257 (deel 4).

Hou in gedachten de SOEPELSTE normen die gelden voor de industrie voor het verbranden van biomassa:
NOx: 400 mg/Nm³
CO: 250 mg/Nm³
SO2: 300 mg/Nm³
stof: 150 mg/Nm³
dioxines (PCDD) 0,1 mg/Nm³

Zoals Dirk al zei is brandhout voor de kachel niet hetzelfde als snoeihout. Brandhout heeft meerdere jaren liggen drogen.

Peter

PS Ik heb geen houtkachel en zal er in mijn in aanbouw zijnde woning ook geen hebben.

afbeelding van Anonieme gebruiker
10/04/2007 - 22:01
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Dat plastik en ander huishoudelijk afval opstoken niet zou mogen, daar kan ik me heel goed in vinden. Maar boeren/tuinbouwers die hun plantaardig afval niet mogen opstoken, da gaat een beetje te ver.

Ik kom zelf uit een tuinbouwersgezin en heb regelmatig meegemaakt dat m'n pa het loof van z'n asperges kwijt moest. Of z'n oude aardbei- en tomatenplanten. Ge spreekt dan over een pakske meer dan ne simpelen hoop van iemand die net z'n koniferen heeft bijgewerkt hoor. Da allemaal verwerken zoals hier voorgesteld zou nen berg tijd en geld kosten. En natuurlijk ni te vergeten: energie. Want zo nen hakselaar verbruikt ook en ge klapt dan ni over eentje van een paar duizend watt die de gewone mens in z'n garage heeft staan.

afbeelding van jeroen.beeckx@telenet.be
10/04/2007 - 22:11

DigitalOverdose,

Als de boeren het bij plantaardig zouden houden...

Trouwens moet al dat loof worden opgestookt? Aardappelloof wel voor die coloradokever zeker?

Ik wil maar zeggen, moet er altijd worden gestookt, kan composteren of op een hoop laten vergaan ook niet?

Pas op, ik ben geen boer hé, het zijn maar mijn bedenkingen.

Mvg

JB

afbeelding van Rudy_Martens
11/04/2007 - 00:16

DigitaleOverdose:
Dat landbouwers in bepaalde omstandigheden (droog!) loof opstoken akkoord, maar er wordt nog wel snel naar de klassieke oude autoband gegrepen om het zaakje in gang te krijgen.

"De buren hebben er geen last van":
Meestal houd men bij stoken in open lucht er totaal geen rekening mee dat verbrandingslucht of stofdeeltjes enkele honderden, zelfs soms kilometers verder terug neerkomen op het aardoppervlak.
De buren zullen er dan geen last van hebben maar een heel eind verder ruikt men het wel.

Een typisch voorbeeld van iets wat ik een 8-tal jaren geleden ervaarde:
Ik woonde toen enkele kilometers van een steenbakkerij. Op een bepaald moment gebruikten die EPS bolletjes in hun klei om de steen luchtiger (isolerend) te maken.
Terplaatse ruikte men weinig of niks (die geelbruine rook ging uit de schouw mooi de hoogte in).
Maar in de wijk waar ik toen woonde stonk het als de pest naar verbrande EPS.
(Als ik me niet vergis moeten ze daar nu speciale filters op hun schouwen voor plaatsen).

afbeelding van toeternietoe
11/04/2007 - 13:50

Heb verleden jaar snoeisel van een meidoornhaag verbrand,zeer dunne twijgen,die een tijdje te drogen hadden gelegen.Zijn moeilijk te verhandelen (om naar containerpaek te brengen of te hakselen).Verbrand bij windstil weer,op minstens 200m van de bebouwde zone.Kort en zeer hevig vuur,bijna geen rook.Vroeger werd dat soort hout gebruikt om oven op te stoken,voor het bakken van brood.Weinig houtkachels hebben zo'n goede verbranding.Toch commentaar gekregen.Wereldvreemd ,verzuurd ? Zeikers alleszins.

afbeelding van Anonieme gebruiker
11/04/2007 - 14:26
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Ik heb ook in mijn buurt iemand die vuurtje stookt in zijn schuur...

In de gemeente waar wij wonen is het "diftarsysteem" voor huisvuil van kracht. Hij stookt gewoon alles in zijn "allesbrander" tof he?

De rook stinkt en ziet zwart.
Als ik ga reclameren is het van: dat is nat hout dat ik brand (jaja)

Mijn vraag is: wat kan ik hiertegen doen?

afbeelding van Rudy_Martens
11/04/2007 - 22:26

Mijn ervaring:
Als het stinkt dan kan je de politie opbellen maar zaak is of die goesting hebben om een PV op te maken.

Als die zoals nogal eens dikwijls voorvalt daar geen zin in hebben dan bel je maar ineens rechtstreeks naar de plaatselijke milieuambtenaar (zoek op voorhand het rechtstreeks telnr op). Die ambtenaar kan met wat meer verbale acties (waarvoor wij smaad aan de politie aan ons been zouden hebben) beweging in de zaak krijgen .

Brengt dat nog niet op dan zou je een klacht kunnen neerleggen bij Aminal maar ik heb geen ervaring of die in partikulier aangelegenheden ook invloed kunnen uitoefenen.

Laat u niet ontmoedigen!

Bijkomend:
We zouden eigenlijk brieven/faxen/mails naar de Minister van Leefmilieu kunnen zenden voor een totaal verbod van verkoop EN gebruik van allesbranders EN met voldoende afschrikwekkende boetes.

Nog een idee:
Kunnen de politici geen wet maken (er zijn er toch al zoveel, er kan dus nog eentje bij) dat in geval er bij particulieren vuile of stinkende rook uit de schouw wordt vastgesteld dat de politie recht krijgt om de woning te betreden ter controle. Weigert de eigenaar dan wordt hij juridisch in het ongelijk gesteld.

Dit laatste idee daar kwam ik op met het systeem van de controleurs van de Dierenbescherming.
Indien een eigenaar van een pand de toegang of controle op zijn eigendom weigert (bij verdenking van dierenmishandeling bv.) dan beschouwd men deze weigering juridisch als dat die eigenaar in de fout is.
Princiepe daarvan is: Als je onschuldig bent waarom zou je dan de politie toegang in/op je eigendom weigeren?

Nog iemand (betere?) ideeën?

afbeelding van Anonieme gebruiker
12/04/2007 - 08:25
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

zwarte rook is geen nat hout!

Zoals Rudy zegt eerst politie bellen. Reageren zij niet dan de milieuambtenaar inschakelen.

Aminal kan, i.v.m. het verbranden van afval, optreden bij particulieren maar zullen het (nagenoeg) altijd doorverwijzen naar de gemeente of politie.
Particulieren heeft de laagste prioriteit omdat hun hoofddoel de grote milieubelastende bedrijven zijn (http://www.mina.be/ami-opdracht.html).

Rudy,
als wij nu eens zouden rekenen op het gezond verstand van de mensen om niet langer afval te verbranden in hun allesbrander. Zou dat ook werken? :-)

afbeelding van Rudy_Martens
12/04/2007 - 23:47

Peter:
Om het wat ludiek op te vatten:
Ik vrees dat de hersens van die mensen al te ver aangetast zijn om voor rede vatbaar te zijn.

afbeelding van nickyk
14/04/2007 - 15:05

Ik zit dan daarjuist lekker in mijn tuin van het mooi weer te genieten en één of andere buur begint een vuur te stoken. Ik heb na een kwartier hoofdpijn, moet hoesten, en hoor ook de buur al zijn keel schrapen.
De politie durf ik natuurlijk niet in te schakelen, de buur zou me er nog vies op aankijken!

Binnen stinkt het ook, dus wat mij betreft zijn wij géén zeikerds over een vuurtje, maar verpest mijn gebuur mijn dag.
WIE is de zeikerd dan ?

afbeelding van dieter van uytvanck
14/04/2007 - 19:37

@nickyk:

Er al eens met je buur over gesproken? De kans dat hij jouw bericht hier op het forum leest is niet echt groot ;) En het is in ieder geval veel diplomatischer dan onmiddellijk de politie bellen.

afbeelding van Anonieme gebruiker
22/02/2008 - 12:44
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Kan er iemand mij raad geven ivm voglende kwestie:

ik ben echt wel hopeloos aan het worden en weet niet meer wat te doen

ik heb in mijn buurt 3 buren die al hun afval verbranden in hun "allesbrander" in hun schuur of kot

wij hebben in onze gemeente diftar en die mensen zijn blijkbaar van het principe: ikke betalen voor mijn afval? dat ziet ge van hier, ik steek het nog liever in brand

dat doen ze dus ook he

vroeger, toen we nog huisvuil moesten betalen + zakken aan 10fr per stuk zetten ze regelmatig nog wat buiten
maar hoe duurder de zakken werden, hoe minder zakken dat zijlle buiten zetten + hoe meer ze hun allesbrander gingen gebruiken....

probleem 1: ikzelf ga fulltime werken en zie dit dus niet altijd gebeuren

probleem2: deze mensen zijn mensen van "op den buiten" die geen graten zien in het verstoken van afval, zij zijn niet voor rede vatbaat (integendeel, hoemeer ik hun aanspreek, hoemeer ze vuur stoken, dus ik praat daar niet meer over met hun)

probleem3: omdat met hun geen rede meer mogelijk is, verloopt de communicatie met de wijkagent en deze zegt:zegt dat hij daar niets aan kan doen omdat zij dit doen in een allesbrander binnen in huis en dat hij daar geen vaststellingen mag doen zonder hun toestemming...

WAT KAN IK (samen met mijn niet-stokende buren die daar ook last van hebben maar niets meer durven zeggen) doen opdat dit EINDELIJK zou ophouden?

Graag jullie goede raad want ik ben echt HOPELOOS en wil mijn huis verkopen en verhuizen zodra het afbetaald is want deze situatie is voor mij (en mijn gezin) niet meer leefbaar....

afbeelding van Anonieme gebruiker
22/02/2008 - 12:45
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Kan er iemand mij raad geven ivm voglende kwestie:

ik ben echt wel hopeloos aan het worden en weet niet meer wat te doen

ik heb in mijn buurt 3 buren die al hun afval verbranden in hun "allesbrander" in hun schuur of kot

wij hebben in onze gemeente diftar en die mensen zijn blijkbaar van het principe: ikke betalen voor mijn afval? dat ziet ge van hier, ik steek het nog liever in brand

dat doen ze dus ook he

vroeger, toen we nog huisvuil moesten betalen + zakken aan 10fr per stuk zetten ze regelmatig nog wat buiten
maar hoe duurder de zakken werden, hoe minder zakken dat zijlle buiten zetten + hoe meer ze hun allesbrander gingen gebruiken....

probleem 1: ikzelf ga fulltime werken en zie dit dus niet altijd gebeuren

probleem2: deze mensen zijn mensen van "op den buiten" die geen graten zien in het verstoken van afval, zij zijn niet voor rede vatbaat (integendeel, hoemeer ik hun aanspreek, hoemeer ze vuur stoken, dus ik praat daar niet meer over met hun)

probleem3: omdat met hun geen rede meer mogelijk is, verloopt de communicatie met de wijkagent en deze zegt:zegt dat hij daar niets aan kan doen omdat zij dit doen in een allesbrander binnen in huis en dat hij daar geen vaststellingen mag doen zonder hun toestemming...

WAT KAN IK (samen met mijn niet-stokende buren die daar ook last van hebben maar niets meer durven zeggen) doen opdat dit EINDELIJK zou ophouden?

Graag jullie goede raad want ik ben echt HOPELOOS en wil mijn huis verkopen en verhuizen zodra het afbetaald is want deze situatie is voor mij (en mijn gezin) niet meer leefbaar....

Pagina's

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.