Vullen van spoelbak voor WC

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hallo iedereen,

Ik had nog volgende vraag/bedenking:

Ik ga mijn 2 WC's aansluiten op mijn regenwaterput. De klassieke vulsystemen voor Wc's werken met een vlotter die de toestroom van water in de spoelbak langzaam dicht 'smoort'. Dus het begint eerst hevig te vullen maar hoe voller de bak, hoe minder er nog bijgevuld wordt.

Indien ik dit dus met mijn hydrofoorgroep wil vullen, zal mijn pomp 'lang' moeten pompen, en bij een steeds kleiner wordend debiet. Dus als mijn WC bak bijna vol is, komt er slechts weinig water bij in de bak, maar mijn pomp moet wel blijven draaien...

Nu was mijn vraag of er systemen bestaan op het on/off principe. Dus zodanig dat de spoelbak steeds op maximum debiet vult en meteen afsluit als de bak vol is? Ik zou ook een vat van 200L op zolder kunnen zetten en hiermee mijn WC vullen, maar dat zie ik niet echt zitten...

Alle andere suggesties zijn welkom.

Mvg,

Solar-Boy

Reacties

Ik dacht dat de nieuwe spoelbak dingen redelijk snel dicht gaan. Dat werkt met een soort overloop waar de vlotter in zit. Zogauw het water hoog genoeg gaat vult dat de overloop en gaat de vlotter snel omhoog. Dus gans de boel staat volledig open tot de laatste 3 a 5 seconden.

De druk van je hydrofoorgroep zal niet veel lager zijn het stadswater, dus zolang zal de pomp ook alweer niet draaien, en met het geen hierboven staat is het meerverbruik bijna te negeren.

Beste, wij zijn afhankelijk van hydrofoor groepen want de "waterleiding "loopt ,niet tot bij ons. We hebbern twee groepen staan uit 2 verschillende putten ( een geboorde put 85 meter met "super" water (na controle door erkende organisatie) en een oude nog gemetste put (300 jaar oud ). Wel de ene pomp werkt met groot drukwat 200 liter en dan heb je een langere buffertijd .Om bv een toiletbak te vullen slaat niet eens de pomp aan pas na gebruik van 40 liter . Bij de geboorte put 85 meter diep is er een ander probleeem, geen enkele pomp kan het water zo diep op halen. Dus ben je verpicht om met een compressor, of met pomp in de put zelf op 70 meter diep, het water naar boven te halen. Wij hebben gekozen voor het laatste, met een drukregelaar ( zonder drukvat) wordt de druk in de leidingen geregeld, en dit werkt perfekt!!! reeds 15 jaar zonder problemen !!!!