vrijwilliger aangeboden! | Ecobouwers.be

U bent hier

vrijwilliger aangeboden!

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van bosbewoner jan
19/12/2011 - 18:56

Dag Ecobouwers!

Een onwaarschijnlijk lang verhaal kan ik er ook over ophangen, maar laten we het kort houden:

Ik ben kunstenaar/schrijver/ontwerper (of althans dat doe ik graag, wanneer ben je het ook daadwerkelijk?) uit Nederland en ik woon in een woonwagen, die steevast achter mijn tractor gekoppeld zit. In mijn wagen ben ik een aardige stapel gereedschap aan het verzamelen en ik begin zo grofweg in januari aan een reis door Europa (voorlopig België, Duitsland en Frankrijk). Op mijn reis wil ik her en der wat rustpunten waar ik een week of wat kan staan.

Tijdens mijn reis wil ik creëren, leren en werken. Ik ben nu in Nederland al een tijdje bij mensen thuis wat kleine klusjes aan het opknappen in ruil voor een standplaats en dat bevalt me goed. Op die manier zou ik me graag ook tijdelijk bij ecologische bouwprojecten aan willen sluiten, om er van te leren en om iets bij te kunnen dragen aan de plaats waar ik even sta.

Ik moet hier wel bij voorbaat bij vermelden dat ik niet op zoek ben naar bezigheidstherapie, met de dwangneurose die soms wat eufemistisch kunst genoemd wordt kom ik altijd tijd tekort om mijn ideeën uit te werken, dus voor een stukje grasveld en een paar liter water per dag werk ik 2 dagen in de week mee. als je een werkpaard voor de hele week nodig hebt zul je me voor de overige 3 dagen gewoon moeten betalen, al hoef ik daar natuurlijk niet rijk van te worden. Diesel en eten voor de reis zijn nog altijd niet gratis, maar meer dan dat heb ik ook niet nodig, dus ik blijf goedkoop.

Mijn gereedschap en vaardigheden:
houtbewerking:
handmatig gereedschap vrijwel compleet en ook wat machinaal gereedschap. Ben vaardig in houtsnijwerken, ontwerp ambachtelijke houtconstructies (overkappingen, bijgebouwtjes, buitenmeubels) maar ik eis wel een overzichtelijke omgeving en een eigen werktempo als ik met lijp gereedschap werk (geen gejaag met cirkelzagen als het aan mij ligt)
Metaalbewerking:
Eigen lasapparaat (elektrode) waar ik mee om kan gaan (ook plaatstaal) en slijptol. Geen precisie apparatuur/vaardigheden of diploma's maar voor eenvoudige praktische zaken kan ik alles in elkaar lassen.
overig:
Hand- en spandiensten: Zeg me waar een kuil moet komen en ik graaf hem, of ieder willekeurig ander klusje. Ik werk niet met asbest! Alles wat ik nog niet kan, leer ik snel.
Ik kan mooie reliëfs maken met leem. Heb geen expertise op het gebied van leembouw, maar heb altijd veel met klei gewerkt en een paar keer met leem geëxperimenteerd. Als iemand mij een emmer goed gemengde leemstuc in handen duwt, staat er eind van de week een prachtig reliëf op de muur, waarvan het ontwerp gaandeweg aangepast kan worden (het ontwerpproces verloopt alleen niet zo rechtdoorzee als het graven van een kuil, is meer een gevoelsmatige aangelegenheid).
verder kan ik aardig schilderen, al heb ik al mijn verf en kwasten verleden jaar weggegeven aan iemand die er nu helaas minder mee doet dan ik indertijd, maar ja, zo gaat dat soms en wie wil er überhaupt nog een muurschildering?

Helaas verveel ik mij nog niet genoeg om er een uitvoerige website met eigen werk op na te houden, maar op aanvraag kan ik afbeeldingen sturen, benader me daarvoor op jan_versteegde [at] hotmail [dot] com

Dus als je een dommekracht kunt gebruiken voor wat schep en sjouw werk, of mij de gelegenheid wil bieden een spoor van mooie dingen achter te laten op mijn reis, of andere adviezen of suggesties hebt, laat dan even iets weten via dit forum of via mijn mail, dan zal ik zo snel mogelijk reageren.

Groeten Jan Versteegde (ex-bosbewoner jan)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.