Vraag over éénpijpssysteem verwarming | Ecobouwers.be

U bent hier

Vraag over éénpijpssysteem verwarming

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van jackjones
08/01/2016 - 11:40

Hallo,

Ik heb een éénpijpssysteem voor de badkamer en een slaapkamer. Ik begrijp dat er steeds 50% doorgaat naar de volgende radiator. Ben ik juist om te stellen als de radiator van de slaapkamer helemaal dicht staat (er kan dus maar 50% rechtstreeks door naar de collector), er dus eigenlijk maar 25% door de radiator in de badkamer gaat aangezien de helft rechtstreeks doorgaat naar de radiator van de slaapkamer.

Dus 50% koppelstukken (1/2) kan er voor zorgen dat er maar 25% van d ewarmte door een radiator gaat als er radiatoren zijn die volledig gesloten zijn in het circuit ?

 

mvg,

Jo

2 Reacties

Reacties

afbeelding van Ilex
12/01/2016 - 20:10

Is dit zoiets als "het retourwater van de ene radiator is de aanvoer van de volgende"?

afbeelding van charel
12/01/2016 - 20:48

Ik vrees dat ik uw redenering niet helemaal kan volgen. Maar het is in ieder geval zo dat inderdaad het retourwater van de eerste het aanvoerwater van de tweede radiator is. En wanneer de kraan op de eerste radiator wordt dichtgedraaid dan wordt er tegelijk een bypas opengedraaid waardoor het aanvoerwater rechtstreeks doorloopt naar de tweede radiator in plaats van via de eerste.

Die tweede radiator krijgt dan in feite een warmere aanvoer en zal sneller opwarmen hierdoor.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.