vlokken en geluid | Ecobouwers.be

U bent hier

vlokken en geluid

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van zedzed
05/06/2007 - 22:10

Ik zit met een recent aangelegd nieuw dak, op ons huisje dicht tegen E40 aangelegd.
Ik heb de dakwerker vertrouwd maar ik had mij eigenlijk beter moeten informeren.
Het nieuwe dak heeft een menuseritte onderdak en polystyreen isolatie. Thermisch hebben we voorlopig geen klagen. Heb afwerking naar binnen reeds uitgevoerd. Accorub geluids isolatie, extra dampscherm en gyproc.
Het resultaat is dat ik niet tevreden ben over akoustische isolatie. We horen E40 nog veel te sterk. En het is de bedoeling om onder dak te slapen.
Nu blijkt dat die dakwerker nog volgens de oude methode tussen de isolatie en het ondergak een ruimte heeft gelaten, de breedte van de kepers (+/-8 cm).
Mijn idee was om deze ruimte op te vullen met vlokken (of iets anders) zonder het hele boeltje terug te moeten af te breken (afwerking heeft tientallen zaterdagen gekost)
Het probleem voor de cellulose vlokken toepassing is dat menuseritte hiervoor niet geschikt zou zijn en dat ik geen pro clima folie heb aangebracht.
Ziet iemand dit anders, of zijn er alternatieven (vlas,korrels...?)
Nogmaals, de isolatie moet een goede akoustische eigenschap bezitten.

Thanks
zz

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.