vloerverwarming/leisteen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

heeft iemand ervaring met vloerverwarming in combinatie met groot formaat(1mx1m)natuursteentegels (leisteen)
de verkoper raadt mij dit af maar kheb er toch mijn zinnen op gezet ,graag plaatsingstips

Reacties

ik ga zelf een natuurstenen vloer leggen op mijn vloerverwarming. tegels van 50x50.
en het belangerijkste is dat je de plaats van de uitzetvoegen en de schijnvoegen goed respecteerd.
als je wil kan ik voor u doc. opzoeken op het net.
een belangerijk weetje: klinkt onlogisch maar met tegels in natuursteen van 1x1meter heb je veel minder kans op barsten dan tegels van bv 30x30.

Groetjes Didier

Ik heb het voor u even opgezocht.
zoek naar vasco vloerverwarming dan kan je op de home page producten aanklikken dan naar vloerverwarming daar kan je gratis alle technische doc. downloaden.

groetjes Didier

de uitzetvoegen en schijnvoegen respecteren moet je altijd doen evenals randisolatie plaatsen en de veldgroote (lengte x breedte)zo vierkant mogelijk houden maar toch raadt de leverancier van de tegels af om met dergelijk formaat in combinatie met vloerverwarming te werken.
om scheurvorming te vermijden had ik al gedacht om kunststofvezel in mijn chappe toe te voegen in combinatie met een chappenet boven de buis.
Misschien dat een grotere massa onder de tegel ook wat beter de spanningen in de vloer kan opnemen(7a8cm dikte boven de buis voor chappe en mortelbed) daarop de vloertegel 2.5 a 3cm
Maar dit betekent ook dat mijn vloerverwarming enorm traag word
mijn vloerpas kan ik nog wel wat veranderen dus daar ligt geen probleem.Maar heb ik dan zekerheid dat de vloer er niet uitbarst
de fabrikant stelt dat alles groter dan 60x60 op eigen risico loopt met vloerverarming
vooraleer ik de tegels bestel zou ik toch graag zeker zijn dat er mensen die ervaring hebben met dit tegelformaat mij kunnen geruststellen en of enkele tips voor de plaatsing aan de hand doen

Ik heb ongeveer een jaar geleden bij een klant vloerverwarming moeten plaatsen waar het technisch gezien onmogelijk was.
dit was een renovatie waar de hoogte tussen de beton en de afgewerkte vloer veel te klein was.Ik had hier maar 10cm en er was een blauwe hardsteen als vloer voorzien van 2cm dik.
dus maar een goede 7cm om schuimbeton of noppen te leggen.Ik heb die verantwoordelijkheid niet willen dragen en op de klant zijn verantwoordelijkheid toch vloerverwarming gelegt.
Dit hoogteprobleem heb ik opgelost door eerst een isolatie van 1.8 cm aan te brengen waar ik al de buizen van de elektr. en waterleiding heb uitgesneden dat ik een groot vlak had en daarop heb ik mijn velden afgetekend waar de uitzetvoegen moeten komen (fel overdreven) dan heb ik in deze vierkanten schappenetten gelegt en deze per vierkant aan elkaar vastgemaakt. er was uitgerekend dat ik met een V15 moest werken maar ik heb mijn buizen op V10 gelegt (om lager te kunnen stoken)ik heb deze aan deze schappe netten vastgamaakt met van die treklitsen. dan heb ik laten schappen en zo laag mogelijke stooklijn ingesteld om vervolgens heel traag te verhogen naar de gewenste temperatuur.
En nu een jaar later is die persoon heel content van zijn vloerverwarming. geen barsten of problemen.
Ik heb wel gezorgd dat mijn buizen nergens tegen scherpe kanten konden komen van de schappe netten.
Wat ik gewoon wil zeggen is: je mag zeer veel doen met vloerverwarming voor je barsten krijgt.
als je twijfelt overdrijven met uw uitzetvoegen en met een zo laag mogelijke temperatuur stoken.
's nachts niet verlagen en gedurende de hele stookperiode laten opstaan.
Hierdoor ga je ook niet meer vebruiken.

dider houd u maar in gedachte,dat het mis gaat met die vloer dat u er voor opdraaid als tot en proces komt
rechter sprekt dat in 1 minuutje uit
als u weet dat het kan misgaan mag u in geen geval de werken uitvoeren, en de schuld op de eigenaar schuiven
oppasen dus
ken de mensen en ben nar de rechtszaal geweest