Vloerverwarming op de badkamer? | Ecobouwers.be

U bent hier

Vloerverwarming op de badkamer?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van benoit depaire
13/01/2008 - 23:06

Ik weet, er is al heel wat over geschreven en ik heb al menig draadjes gelezen. Gevolg: ik weet meer, maar ik weet vooral dat het complex is en ik ben minder zeker van wat de juiste oplossing is.

Maar laat me eens een concrete vraag lanceren. Welke van de volgende oplossingen is volgens jullie het beste:

Het basisidee is dat ik vloerverwarming wil omwille van de lage temperaturen (zodat ik dit later kan aansluiten op een warmtepomp of zonnepanelen) en wil vermijden dat ik radiatoren moet plaatsen (omwille van het feit dat ik dan weer hogere temperaturen nodig ga hebben)

1) Men plaatst vloerverwarming (evt. met wandverwarming als vloeroppervlakte te klein is) in de badkamer zodanig dat de badkamer continu een temperatuur heeft van 23/24 graden.

2) Men plaatst een vloerverwarming die voor een basistemperatuur zorgt van bijvoorbeeld 21 graden en verwarmt snel bij mbv een gasconvector van Flandria (kent iemand nog andere merken??) of evt. een elektrisch vuurtje.

3)? Iemand anders een betere oplossing

PS: Heeft iemand een idee of zo'n gasconvector gevaarlijk heet kan worden? en mag men er handoeken over leggen?
PPS: Ik vind dit een prachtig forum, maar het nadeel is dat de info zo verspreid is. Waarom niet eventueel een wiki starten zodat de informatie beter verzameld is.

4 Reacties

Reacties

afbeelding van patrick-49
15/01/2008 - 21:39

in onze nieuwbouw zouden wij met Vloerverwarming op de badkamer toe komen -10 buiten kan je gerust nog 24+ halen wel muren met 8 cm recticel 0.23 kw en driedubbel glas.

afbeelding van benoit depaire
15/01/2008 - 22:03

Dank je wel Patrick voor je antwoord.

Wat bedoel je eigenlijk met die 0.23 kW? Is dat de warmtebehoefte van je badkamer en bij welke binnentemp. is dat?

Maar als ik de vloerverwarming zou gebruiken om de badkamer op 24 graden te krijgen, dan zal die vloerverwarming die badkamer de hele dag tot die temp. verwarmen. Ik vraag me eigenlijk af of dat misschien niet te zot is aangezien we maar korte momenten per dag op de badkamer zitten? En of het in die optiek misschien niet beter is om de vloerverwarming de badkamer tot 21 graden te laten verwarmen en dan gebruik te maken van een snelle verwarmingsbron om die korte tijdstippen bij te verwarmen tot 24 graden.

afbeelding van Anonieme gebruiker
15/01/2008 - 23:33
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Dat hangt dus van uw isolatie af : hoe sneller uw badkamer afkoelt, hoe lager ge de basistemperatuur moet nemen (als ge ze inderdaad maar weinig gebruikt) Patrick wou zeggen dat zijn badkamer goed geïsoleerd is.

afbeelding van benoit depaire
16/01/2008 - 17:09

Ok,

laat ik er dan even cijfers tegenaan gooien.

Een isolatie van 12cm Glaswol (0.04 lambda) en neem 0.8 glas.

Indien deze beslissing geval per geval moet bekeken worden, kan iemand dan enkele vuistregels geven?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.