Vloerverwarming icm kurk | Ecobouwers.be

U bent hier

Vloerverwarming icm kurk

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van ken-2
19/05/2005 - 11:25

Wij zijn van plan binnenkort een sleutel-op-de-deur woning te kopen. Op dit forum hebben we al vrij veel en goede antwoorden kunnen vinden op onze vragen.

Voor de verwarming zouden we opteren voor vloerwarming. Als vloerbekleding zouden we liefst voor kurk kiezen. Is dit echter een verstandige keuze? Kurk heeft een isolerende eigenschap en we vrezen dat we daardoor meer zouden moeten stoken dan met een andere vloerbekleding. Of is de isolerende eigenschap van kurk niet van die mate dat het de warmte uit de vloer zou tegen houden?

Op de begane grond wordt het zeker vloerverwarming. Op de verdieping twijfelen we nog. De reden hiervoor is dat we vrezen dat we 's ochtends de badkamer niet snel genoeg op temperatuur kunnen krijgen. We weten ook dat er klokthermostaten bestaan waarmee we kunnen regelen dat de verwarming op tijd aanslaat. Maar is het dan niet zuiniger om met radiatoren te werken, vermits vloerverwarming trager opwarmt? Of bestaan er misschien nog andere systemen die hiervoor geschikt zijn?

Er komt een condensatieketel voor de verwarming en productie van warm water. We denken eraan om eventueel al wachtbuizen te voorzien om later een warmtepomp te kunnen installeren. Een warmtepomp is ideaal in combinatie met vloerverwarming, dus het zou perfect zijn als we ons huis volledig van vloerverwarming konden voorzien.

Ik zal hier ook nog even onze (voorlopig) andere keuzes meegeven zodat het plaatje zo compleet mogelijk is. De standaard isolatie (4cm) die is voorzien, vond we te weinig. We zouden liefst 10cm isolatie voorzien in de spouw, indien mogelijk. We hebben verder gekozen voor isolerend dubbel glas. Er komt ook een balansventilatie met WTW. Voor de aanzuig van de ventilatie voorzien we een grondbuis.

Hopelijk kunnen jullie ons verder helpen in onze uiteindelijke keuze. We zijn ook van oordeel dat we moeten zorgen dat alles zo energiebewust wordt geïnstalleerd of dat er alvast rekening mee wordt gehouden door de benodigde leidingen en sparingen te voorzien.

Greetz,
Ken

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.