vloerverwarming bij renovatie | Ecobouwers.be

U bent hier

vloerverwarming bij renovatie

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van wim-d
08/02/2012 - 22:28

Beste forumleden,
Wij gaan eind van dit jaar onze benedenverdieping renoveren. Het gaat voornamelijk om de living en keuken, die samen een L-vorm hebben. Het deel living is ongeveer 30 m2, de keuken 20 m2. Momenteel wordt alles met radiatoren verwarmd, we hebben een Viessmann Vitodens 200 ketel met WAR. De korte kant van de L-vorm (open keuken) wordt volledig opnieuw opgetrokken; De architect stelt voor om dit deel met vloerverwarming te verwarmen, aangezien er niet echt plaats is voor een radiator. De 2 grote radiatoren (waarvan 1 vlak naast het te vernieuwen keukendeel) blijven in de living behouden, daar komt geen vloerverwarming. Nu vroeg ik me af of dit een goed idee is. Op zich trekt het idee me wel aan, maar ik vraag me af of dit een gelijkmatige en comfortabele temperatuur gaat geven in de hele ruimte. Ik vraag me ook af of dit niet voor problemen gaat zorgen door de toegenomen complexiteit van de verwarmingsinstallatie. En er komt parket in de living, is dat een probleem dat er onder deel van de parket wel en onder een ander deel geen vloerverwarming zit ? Ik twijfel er niet aan dat er op dit forum veel ervaringsdeskundigen zitten met soortgelijke installaties, dus alle info is welkom
Alvast hartelijk bedankt

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.