VLOERVERWARMING | Ecobouwers.be

U bent hier

VLOERVERWARMING

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van pantelis
12/05/2006 - 14:22

Dag allemaal,
Ik ben aan het onderzoeken welk pijp het meest voordelig zou zijn voor ondervloerverwarmins installatie.Ik heb allerlei verschillen bekeken maar ik heb nog geen gegevens kunnen vinden voor de volgende:

1)Multibeton gebruikt een PP pijp voor zijn installaties en is de enige firma die 30 jaar materiaalgarantie geeft in Europa. Toch is die PP pijp zuurstofdicht? Wordt die pijp geaccepteerd door gasketel fabrikanten zonder een Warmtewisselaar er tussen?

2)Multibeton geeft een 10 jaar garantie na het inbedrijfname van de installattie maar wel 30 jaar materiaalgarantie op de rose PP pijp.Stel dus voor dat 11 jaar na het inbedrijfname van een ondervloerverwarming een pijp kapot gaat.Stel voor dat verder onderzoek laat zien dat het aan gebrek van het materiaal van de pijp ligt.Wat doet Multibeton dan, want zijn garantie spreekt over "vervangen van het bij gebrekken gevonden materiaal".Wat gaan ze dan vervangen? Een kilometer pijp of een meter pijp?En hoe doen ze dat als het in de vloer ligt?Wie betaald dan de rest van de kosten (behalve de pijp die gratis wordt geleverd).Ik heb een Duits geleerde advokaat ingeschakelt om de juiste interprettatie van de originele Duitse garantie text aan te geven maar hij krijgt ook geen duidelijkheid daarvan.Iemand die ervaring daarmee heeft of iets meer daarvan weet?

Pantelis Siokos

2 Reacties

Reacties

afbeelding van Hans Delannoye
12/05/2006 - 22:22

Pantelis

10, 20 of 100 jaar garantie, laat je niks wijsmaken. Als er echt iets ernstig misgaat, gaan ze gewoon in faling, dat is al zo dikwijls gebeurd. In principe moet elke kunststofbuis 50 jaar houden. Maar dat gebeurd met kunstmatige verouderingsproeven, binnen 30 jaar weten we of die buis wat waard is.
PP buis is technisch zeker niet slecht, maar PE buis heeft een betere warmtegeleiding. Neem een meerlagenbuis (PE/ALU/PE), merkelijk goedkoper, en net evenveel zekerheid. Met die buis is ondertussen al 20 jaar ervaring, van PP buis weet ik het niet.

Hans

afbeelding van steve-2
12/05/2006 - 22:27

Wettelijk gezien is de maximum garantie slechts 10 jaar. Alles erboven is op goed vertrouwen, meer niet.

Stel dus wanneer je na 11 jaar een of ander probleem hebt, dan is het mogelijk dat het bedrijf zegt dat de 30 jarige garantie toch niet van toepassing is. En hier kan u niets aan doen.
Dit is de wet.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.