vloerverwarming

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Blijkbaar bestaat er veel kwalitatief verschil id. VV-buizen: zo zou poly-propyleen bv. veel duurzamer zijn dan de meer frequent gebruikte PE-buizen. Dan ook nog al dan niet aluminium-gecoate buizen. WTH, UPONOR, ...andere merken reeds gesugerreerd.
Iemand suggesties voor een betrouwbaar keurmerk met voldoende duurzaamheid aangezien we gepolierde betonvloer zullen plaatsen (ZLTV door WP-systeem) willen we problemen met onze VV-buizen vermijden.
De vermelde merken hebben blijkbaar een Duits kwaliteitskeurmerk: voldoende garanties?
Alle suggesties welkom,

Jan

Reacties

Er zijn inderdaad tientallen verschillende soorten en een veelvoud aan merknamen.
Allemaal claimen ze wel zuurstofdichtheid

Wij hebben gewoon voor UPONOR 5-lagen gekozen.
Ik twijfel geen moment aan de kwaliteit, ook niet binnen 30 jaar...
Ik merk wel dat onze Uponor buizen niet de goedkoopste waren .. in Nederland kan je dikwils voor minder als de helft van de prijs "ook buis voor vloerverwarming krijgen" die dan meer weg heeft van een tuinslang...

Trouwens, problemen met de BUIZEN an-sich ga je nooit hebben (tenzij je mischien ne rol Gardena tuinslang onder uwe chape legt), meestal is het de achterliggende ketel die kapot gaat door roest etc.

Jan

bij ons zijn de buizen van WTH gebruikt, deze zijn ook 5 lagig, zijn sterk en tot heden geen problemen, die verwacht ik ook niet, zelfs gebruikt voor sanitair water,

wij hebben ook de meerlagige buis van unipipe (uponor, zie www.nathan.be) liggen, en daaronder (boven de 12cm isomo) een meerlagige reflectiefolie van uponor geplaatst (voor een beter rendement).

groeten,
christophe