vloerverwarming

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Is het mogelijk om vloerverwarming zelf te leggen en kent er iemand firma's of bedrijven die dit ondersteunen?

Reacties

Vloerverwarming zelf leggen is absoluut goed zelf te doen, naar het schijnt.
Staat bij ons alvast op de planning om zelf te doen.

De installatie berekenen qua benodigde warmteafgifte en legplan is al iets
minder vanzelfsprekend, en aansluiten aan je verwarmingsketel of buffervat
zou ik echt door een professional laten doen.

Een interessante website om een idee te krijgen van absolute minimumprijzen
: www.123vloerverwarming.nl

Succes ermee !

Wij gaan onze vloerverwarming en ketel zelf plaatsen. Volgens onze installateur is de ketel plaatsen ook niet zo moeilijk, we zullen zien hé! Ze geven ook een cursus avond die je betaald maar bij aankoop van producten bij hun worden die kosten afgetrokken. Dit Is via www.stallo.be in Deinze. Voorlopig ben ik nog heel tevreden over de service! Offerte in detail met telkens de prijs er naast, ik bleef ook maar vragen stellen en de verkoper antwoordde ze allemaal zonder zich zorgen te maken over de klanten die bleven aanschuiven en stonden te wachten achter mij.
Die website die je geeft is een bedrijf in Nederland zie ik daar is maar 19% btw en sowieso al goedkoper door de grotere afzetmarkt. En ik heb het niet zo voor bedrijven die zeggen dat ze goedkoopste zijn!
Succes

Kent er iemand installateurs die vloerverwarming plaatsen als de goederen niet van bij hun komen ?

Ja die stallo site lijkt me interessant, ik weet allen niet of ze ondersteuning in heel Belgie geven of enkel regio gebonden?

Wat is rendabeler, vloerverwarming of radiatorverwarming? We gaan renoveren en er is nu nog geen verwarming aanwezig dus openbreken van vloeren en muren moeten we toch doen.

Hangt er vanaf op welke manier je gaat verwarmen denk ik. Je kan, om maar een voorbeeld te geven, een zonneboiler plaatsen en hier de vloerverwarming op aansluiten. Mogelijkheden genoeg denk ik.

Wat ik van plan ben is een condensatieketel op gas, doorstomer voor warm water dat voorverwarmd woordt via zonneboiler.
kan de zonneboiler ook voor verwarming dienen, hoe groot moet die dan zijn, wat zijn de mogelijkheden?
Ik moet vanaf niets beginnen dus kan nu nog alle kanten op, als het eenmaal ligt nog aanpassen in veel moeilijker.
het is wel in een bestaand huis.

alle informatie is welkom want hoe meer ik erover hoor hoe moeilijker de keuzes worden

bedankt
Pascal

Pascal, wij zijn in onze renovatie bezig met radiatoren er uit te gooien en vloerverwarming in de plaats te doen. Mijn bedoeling is om de ingangstemperatuur van de vloerverwarming zo laag mogelijk te dimensioneren. Water van 30 a 35 graden is veel gemakkelijker aan te maken dan water van 60 a 70 graden. Met een lage temperatuur vloerverwarming kunnen we dus (later) nog alle kanten uit om het huis warm te krijgen.

We gaan ook wel zowat alles isoleren wat mogelijk is en dat is belangrijk als je een beetje deftig vloerverwarming wilt. Momenteel is zo de 10cm spouw opgevuld met PUR, komt er 9cm op het gelijkvloer en 15cm in 't dak.

als ik een goede raad mag geven, kies dan maar voor vloerverwarming, dit is op lage temperatuur, en dit kun je best zelf plaatsen, maar eerst en vooral goed isoleren, dan ook zeker onder je vloer en koudebruggen vermijden, dak zo dik mogelijk.