vloeropbouw garage + werkplaats: schuimglasgranulaat en stampleem | Ecobouwers.be

U bent hier

vloeropbouw garage + werkplaats: schuimglasgranulaat en stampleem

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Esbjorn
07/08/2011 - 22:08

Terwijl we plannen maken en alles in orde brengen voor het beginnen bouwen van onze strobalenwoning (start voorjaar 2012) gaan we al de vrijstaande garage anex werkplaats optrekken. Lijkt ons gemakkelijk om al te hebben voor het opslaan van het werkmateriaal tijdens de werken. Het wordt ook strobalenbouw om in de lijn te blijven van het hoofdgebouw en om al wat te oefenen. Om zoveel mogelijk beton te vermijden zou ik het liefst enkel gebruiken voor de funderingen. Voor de vloer werken we voor het huis met een houten constructie, maar voor de garage lijkt mij dat niet interessant. Ik heb ooit iemand horen praten over een vloeropbouw bestaande uit een laag schuimglasgranulaat met daarop stampleem.
Het schuimglasgranulaat isoleert en heeft geen cappilaire werking, alleen over de stabiliteit en de prijs heb ik twijfels. Iemand die daarover iets weet?
Van het stampleem weet ik dan weer bijna niks. Kan het bijvoorbeeld tegen water? Iemand die mij wijzer kan maken of links kent? Of wat zou een andere mogelijke toplaag zijn op het schuimglasgranulaat?

Als er mensen zijn die andere betonvrije, ecologisch verantwoorde vloeropbouwen kennen, dan ben ik daar ook zeker in geïnteresseerd!

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.