vloerisolatie vs plafondisolatie | Ecobouwers.be

U bent hier

vloerisolatie vs plafondisolatie

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van kris-39
17/04/2007 - 17:48

Wij beginnen binnenkort ook aan een verbouw avontuur. Heb al heel wat nuttige tips gelezen op deze site.
Ik heb toch nog twee vragen:
1. ipv de bestaande vloer uit te breken (tegel op oude keramsich ingebakken tegel op 'pelleke' cement op zavel) en te voorzien van isolatie dacht ik een valsplafond te steken met (gyp*** met isolatie en tegen het plafond mijn nieuwe leidingen te voorzien) aangezien warmte toch vooral langs boven weggaat. Op de vloer komt parket (wat is isolatiewaarde van hout...?)

2. nog even over het dak: onderdak is geplaatst met daaronder reeds 7cm glaswol. ik wil nog meer isoleren maar zit met een vervelende schuine balk die op de kepers is geplaatst. ik dacht nu 6cm PUR of PIR plaat bevestiggd met panlatten, vervolgens een dampscherm, vervolgens luchtlaag (spouw om bekabeling in weg te werken ed...) en dan weer gyp*** met isolatie.
De vraag is nu of dit een goede oplossing is en waar ik PIR of PUR platen kan kopen (regio Turnhout) die voor hellende daken kunnen gebruikt worden.

Bedankt al voor jullie reactie

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.