Vloerisolatie versus koude-inertie | Ecobouwers.be

U bent hier

Vloerisolatie versus koude-inertie

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van dirk van der linden
03/09/2013 - 10:16

Bij het isoleren was ik steeds behalve de bescherming tegen koude ook wel bezorgd over bescherming tegen oververhitting. Cellulose in het dak, muren van buiten isoleren, stenen muren langs de binnenkant, om behalve de koude tegenhouden ook de koelte die in het materiaal zit, te behouden tijdens de warme zomermaanden.

De vloer lijkt me ook wel een mogelijkheid om de koelte vast te houden in de zomer. Is het eigenlijk wel goed om de vloer te isoleren? Isoleer je je woning daarmee ook niet van de koele ondergrond, die in de zomermaanden nu net zo nuttig is?

3 Reacties

Reacties

afbeelding van AntonLaenen
03/09/2013 - 10:38

Wij merken ook dat onze ongeisoleerde vloer (boven kruipruimte) nu steeds zeer koel aanvoelt. In de zomer is dit zeer aangenaam. We willen in de toekomst vvw plaatsen en dan is ook vloerisolatie niet weg te denken maar we stellen ons hier ook dezelfde vraag bij. 

Ik blijf dit topic volgen :)

afbeelding van Ingir
03/09/2013 - 11:34

Mijn betonvloer is wel geïsoleerd (onderzijde vloer via kruipruimte) en ook ik heb een heerlijke koele vloer. De vloertemperatuur zal ongeveer gelijk zijn aan de ruimtetemperatuur, zeg 22-23°C, en dat voelt best koel aan onder de blote voeten. Het maakt in de zomer dus niet uit of de vloer geïsoleerd is.

afbeelding van robin demey
04/09/2013 - 00:18

Idem hier. 26 cm vloerisolatie onder een chape van 6 cm. Vloer voelt koel aan in de zomer. Geisoleerd of niet, een (keramische) vloer voelt altijd koel aan zonder verwarming. Tenzij je voor tapijt, parket, kurk... gaat. Uiteraard zal een niet-geïsoleerde keramische vloer in de winter koud aanvoelen.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.