vloer tussen kelder en leefruimte van onze woning isoleren? | Ecobouwers.be

U bent hier

vloer tussen kelder en leefruimte van onze woning isoleren?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van ron4u
21/02/2012 - 21:41

Goedenavond, graag jullie mening over de volgende situatie:

In de huidige kelder is het circa 14gr gedurende het gehele jaar. De kelder is volledig ondergronds en ongeveer 2m diep. De keldermuren zijn aan de buitenzijde geïsoleerd met 20 cm XPS perimeterisolatie. De keldervloer is niet geïsoleerd.
In de leefruimte er boven is het 20 - 21 gr. De tussenvloer is (nog) niet geïsoleerd maar voelt nooit koud aan.
In de berekening van ons huidig K-peil komen we aan 26 en E-peil 36 als er geen rekening wordt gehouden met de onderliggende kelder. Indien de kelder wordt mee berekend komen we aan K 45 en E58.

Omdat het temperatuurverschil ongeveer stabiel 6 gr is wil ik graag de vloer tussen de kelder en leefruimte isoleren om dit warmteverlies te beperken. De mogelijkheden zijn 6cm isolatie tegen het plafond van de kelder (makkelijkste). Een andere mogelijkheid is 6 cm op de beton aan de bovenzijde. Hiervoor moet ik wel een chape/cementlaag van 6 cm weghalen.
Of ik kan beide doen.

Loont het de moeite en kosten om met dit klein temperatuurverschil 15 cm isolatie te steken zoals een K-peil berekening suggereert (K18 en E31) of is 1 cm per graad temperatuurverschil voldoende (dus 6cm isolatie)?

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.