LEEGLOOP VACUUMCOLLECTOREN RENDABELER? | Ecobouwers.be

U bent hier

LEEGLOOP VACUUMCOLLECTOREN RENDABELER?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van MARK50
26/09/2012 - 13:30

Beste, Heeft iemand onder u  ervaringen met SOLESTA (Nederlands, ook hier te koop) of ESE SOLAR (Belgisch).

SOLESTA biedt LEEGLOOP Dubbelwandige VACUUMCOLLECTOREN aan (Nederlands, Mechelen) zonder jaarlijks onderhoud zoals koelvloeistof en drukbijsturing.

vacuumcollectoren met brain back (terugloop) en slechts doorstroomboiler van 100 L. In de winter moet (voor)verwarmd water bijverwarmd door externe boiler. Geen onderhoudskosten zoals  glycol of druk bijstellen om de meerdere jaren.

Dank bij voorbaat om uw ervaringen uit te wisselen!

6 Reacties

Reacties

afbeelding van jandb
19/10/2012 - 13:36

Heeft er niemand enige ervaring met Solesta ? Dit systeem interesseert mij anders ook wel, en ik ben ook benieuwd naar enige reactie (positief of negatief) van echte gebruikers, dus niet van horen zeggen...

bedankt,

 

Jan

op de website van ESE solar vind ik een adres in Wortgem-Petegem van Solio. Mijnheer is ingenieur en mevrouw dokter en hij  experimenteerde al 20 jaar geleden met zonneboilers en toen heb ik zijn huis bezocht. Het zou me zeer verbazen als je de systemen die hij tegenwoordig verkoopt niet in zijn eigen huis zou kunnen zien...

afbeelding van nayy
25/10/2012 - 12:58

Hallo,

Ik heb een vlakke plaat systeem van ESE (leegloop).

bij mij werkt het tot nu toe zeer goed, is operationeel van begin juli. (mijn ouders hebben ook zo'n systeem, draait al een paar jaar).

 

groeten,

 

Nayy

afbeelding van ron4u
26/10/2012 - 13:20

Dag mark50, wij hebben thuis reeds 6 jaar een leegloop dubbelwandig vacuumsysteem tot grotetevredenheid. Het is van een andere fabr. dan bovenbeschreven maar het principe is vrijwel overal hetzelfde. De systemen bestaan zo'n 30j en hebben hun deugdelijheid bewezen. Of ze betere opbrengst hebben op jaarbasis betwijfel ik maar je hebt idd minder onderhoud(skosten).

We hebben 70% van het jaar warm water van enkel de zon.

een klein kanttekening: 100l boiler is echt heel klein (vaak worden nederlandse systemen veel te klein gedimensioneerd)

Hoeveel bewoners/gebruikers hebben jullie 2-4:= minimaal 200l; 4-6= minimaal 300l en dit om een beter rendement te krijgen in zonarme dagen.

grt 

afbeelding van vdbriel
26/10/2012 - 14:05

Hoi Mark,

 

Ik heb zelf geen leegloop liggen, maar als ik opnieuw zou moeten kiezen zou ik wel voor een leegloop kiezen.

Omwille van het onderhoud.

 

Roeland

afbeelding van goede
14/03/2013 - 18:26

Kies voor sanitair warm water altijd voor vacuumcollectoren. De opbrengst in de winter is een pak groter en je kan er makkelijker een grotere delta T mee overbruggen wat toch van belang is voor sanitair warm water

 

Vlakkeplaatcollectoren blijven (buiten de zomerperiode om)  teveel dagen hangen op zo'n 40-45-50 ° wat net niet genoeg is uit hygienisch oogpunt voor legionella.

 

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.