Vitodens 343 | Ecobouwers.be

U bent hier

Vitodens 343

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van fc
24/10/2006 - 10:46
fc

Beste,

Gisteren een vertegenwoordiger van V*****n gekregen en vermits ik een LEW had en nu of in de toekomst op zonnecollectoren wil werken voor mijn sanitair water stelde hij de vitodens 343 = vitodens 300 + geintegreerde 250L zonneboiler, pomp,.... enfin 1 compact systeem voor.
Wie heeft ervaring met zulk een systeem, pro's/contra's...

Met dank,

Frank

2 Reacties

Reacties

afbeelding van wout-3
24/10/2006 - 16:02

Frank,

dit lijkt mij een bijzonder leuk systeem. Maar : ik weet niet uit hoeveel personen je gezin bestaat, maar de boiler van 250 l. lijkt me te klein om maximaal rendement uit de zon te halen. Ook de prijs ken ik niet, misschien is een goede aparte boiler + Vitodens 300 wel goedkoper (dat is wat ik heb hangen...).

En misschien hebben ze wel wat op de isolatiedikte van de boiler bespaard om alles in die aantrekkelijke compacte behuizing te krijgen (ik vond de isolatiedikte niet meteen terug in de productfolder, misschien heb ik erover gekeken). Van leidingverliezen tussen ketel en boiler ga je dan weer geen last hebben.

Tenslotte vind ik het jammer dat ze de boiler niet gebruiken voor verwarmingsondersteuning, maar daar is hij dus te klein voor (of heb ik daar ook over gekeken ?).

Voor de rest : leuk concept en bijzonder verheugend dat er een ganse productlijn voor lage energiewoningen bijkomt bij een grote fabrikant.

Wout

afbeelding van mon jansegers
24/10/2006 - 11:35

Frank, je kan ook info vinden op duitse bauforums. Gewoon op de zoekfunctie intypen.
Mon

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.