Vitodens 13kW/boiler/vloerverwarming CONCEPTVRAAG | Ecobouwers.be

U bent hier

Vitodens 13kW/boiler/vloerverwarming CONCEPTVRAAG

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van jan-104
25/09/2006 - 21:09

Hoi,

Een Viessmann vertegenwoordiger heeft een offerte opgesteld voor onze nieuwebouw bestaande uit Vitodens 300 13kW + 150 liter boiler. Overal is vloerverwarming/wandverwarming

Nu staat er in de offerte een EXTRA (externe) MENGVENTIEL dat er moet voor dienen om "thermische schokken" tegen te gaan bij het omschakelen tussen een boiler-cyclus en de cv-cyclus.

Na een boiler-cyclus zit er in de leidingen en warmtewisselaar van de ketel erg warm water (vergeleken dan met de temp van de vloerverwarmingswater) en de menggroep is enkel om die enkele liters te "neutraliseren" ???

Volgens mij volledig overbodig door de grote inertie van het systeem.
Die enkele liters "heet" water gaan in het niets tov > 200 liter vloerverwarmingscircuits-water en na het inpompen gaat dat toch direct worden verdeeld door de verschillende circuits ??

Sturing is volledig op WAR en er is een max-aquastaat voorzien als veiligheid ! Die legt de pomp stil indien het uitgangswater > 50°C bijvoorbeeld.

Aangezien het toch dik 400 euro meerprijs is vroeg ik me af andere mensen zulke oplossing ook hebben.

Groeten,
Jan

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.