Viessmann 200-W en Vitotrol 300 veel lawaai vorstbescherming | Ecobouwers.be

U bent hier

Viessmann 200-W en Vitotrol 300 veel lawaai vorstbescherming

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van nirbik
14/01/2013 - 21:07

ik heb een Viessmann 200-W ketel (gas) en een Vitotrol 300 afstandsbediening.

VC1 radiatoren badkamer met thermostaatkranen

VC2 vloerverwarming met mengklep

regeling ingesteld WAR (b0: 0)

 

Als het kouder is dan 3 graden gaat de vorstbescherming in werking. Deze maakt echter heel veel kabaal (vergelijkbaar met mechanische ventilatie op hoogste stand).

Wat is de functie van de vorstbescherming en wat zijn de toestanden van de mengklep (dicht) en de interne CV-pomp (aan) en de recirculatiepomp van de vloerverwarming (aan)?

 

Ik hoop dat iemand mij verder kan helpen, zodat ik van mijn slapeloze nachten afkom.

 

Nirbik

7 Reacties

Reacties

afbeelding van Lacroix
14/01/2013 - 22:58

Dit snap ik niet. Hoe kan een vorstbescherming nu lawaai maken? Het enige wat de vorstbescherming doet, is de pompen opstarten (als deze al stil liggen), en een minimum temperatuur in de circuits aanhouden. Vermits je zuiver weersafhankelijk werkt, blijven de pompen sowieso draaien. In jou geval zou de vorstbescherming geen verschil mogen maken.

afbeelding van moorke
15/01/2013 - 17:22

wij hebben ook een vitodens 200

van verleden winter die is in de garage geplaatst en we horen de ganse dag  de pomp draaien

doordat we beneden slapen horen we die in de slaapkamer en als hij in vorstbescherming gaat moeten we niet meer slapen

heb nu de vorst bescherming doen verminderen naar - 10 en zo kunnen we weer slapen

vroeger sloeg de brander ook niet  aan en hebben we nooit vorst schade gehad

afbeelding van nirbik
15/01/2013 - 20:48

hallo Moorke,

 

hebben jullie codering A3 op -9 gezet? -10grd gaat de pomp aan en bij -9 gaat de pomp weer uit.

Bij mij staat de ketel op zolder dus binnen zal de ketel inderdaad niet snel bevriezen. Het enige risico is de de verbinding naar buiten toe (aanvoer lucht en afvoer).

Maar bedankt voor jullie reactie, dan weten we tenminste dat we niet de enige zijn met dit probleem.

 

Nirbik

afbeelding van nirbik
15/01/2013 - 20:50

Hallo Lacroix,

 

ik werk geheel WAR (b0=0). Bij normaal bedrijf hoor ik de interne CV-pomp minimaal, alleen als de brander aangaat, dan iets meer. De pomp van de vloerverwarming maakt meer geluid en is al vervangen. Ik dacht dat het een probleem was dat er lucht in het systeem zat, maar deze is ontlucht. Als de temp beneden 3grd komt, dan beginnen de 2 pompen te draaien en dan maakt de ketel veel kabaal. Misschien versterken deze 2 pompen elkaar (resonantie), of zou het kunnen zijn dat een van de 2 pompen de verkeerde kant op draait?

 

Nirbik

afbeelding van moorke
15/01/2013 - 22:16

die mensen die de ketel geplaats  hebben zijn dat komen regelen

weet niet welke code ze hebben ingevoerd maar die zij ook - 10 in vorstbescherming in -8 weer uit

denk niet als de ketel ieder dag draaid dat er bij nachtvorst schade kan optreden

en als je soms voor enkel dagen weg bent kan je deze een paar maal laten draaien en zal zo ook de leiding niet kapot vriezen

je hoort tijdens de dag de pomp draaien maar dat stoort niet zo maar s' nacht is het een vervelend gezoem 

afbeelding van nirbik
22/01/2013 - 22:20

hallo,

 

weet iemand wat de exacte functie is van de gereduceerde kamerteperatuur. Is dit een gewenste temperatuur? Deze staat standaard ingesteld op 3grd. Zoveel zal het toch nooit afkoelen binnen een nacht. Ik heb deze temp eens op 16grd ingesteld (ik krijg dan een maan op de vitotrol 300). De pomp van de vloerverwarming begint meteen te lopen, terwijl deze al 2 urenin het programma "uitscahkelwerking" zit. Heeft iemand een idee waarom de pomp nu gaat lopen? De binnentemperatuur was nog 20grd.

 

Nirbik

afbeelding van bramcup
25/01/2013 - 11:50

Bij een WAR draait de cv pomp indien het buiten kouder is dan de ingestelde binnentemperatuur ( zijnde 20 voor dag en 3°C ( of 16 bij je test ) voor nacht ).

Voor de rest volgt je ketel dan gewoon de watertemperatuur bij een bepaalde buitentemp. van je ingestelde stooklijn bij 20, 16 of 3 °C.

Concreet wil dit zeggen dat als je naar nachtverlaging 3 °C gaat de ketel niets doet 's nachts zolang het buiten niet kouder wordt dan 3 °C. Als het toch kouder wordt dan 3 °C buiten zal je pomp beginnen te werken. Of je ketel dan ook effectief gaat bijverwarmen hangt dan weer af van je ingestelde stooklijn en van de temperatuur van je cv water.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.