Viesmann vitodens 300 | Ecobouwers.be

U bent hier

Viesmann vitodens 300

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van thomas-17
25/10/2007 - 20:07

Hi,

Ik heb 2 jaar geleden gebouwd, en beslist gehad een Viesmann vitodens 300 te plaatsen met bijhorende boiler.
Als sturing heb ik een vitotronic 100 helaas zonder WAR( was een domme beslissing, maar kende er toen nog niet voldoende van).
Mijn huis is geen passiefhuis, maar beter geisoleerd dan de gemiddelde woningd denk ik
6cm pur in de muren + een geisoeerde snelbouw van 14 cm (ik weet dat men isoleert met isolatie en bouwt met baksteen, maar schaadt het niet... en mijn aannemer verklaarde mij toen al voor gek), en in mijn dak steekt 24cm rockwool + 14 cm homatherm (heb ik zelf gedaan, en blij dat ik dit gedaan heb, want ik heb geen airco nodig in de zomer), glas 1.1, van 0.7 was toen maar net sprake.
Mijn verbruik het eerste jaar was mega hoog , 2800m³ op 11 maanden vooral omdat ik er in de winter gaan wonen ben en de woning geen tijd gehad heeft netjes te drogen.
Het tweede jaar, is dit gelukkig een pak minder, tot nu 1800 m³ op 13 maanden.
Konkreet, is dit normaal voor een dergelijke geisoleerde woning?
Ik vraag me af of ik dit kan minderen aangezien mijn installatie toch enkele minpunten heeft:
1- geen War maar wijzig zelf de temperatuur van mijn water, staat nu op 50°, de vitotronic 100 is eenmodule, kan dus vervangen worden =>+/- 800€
2- ik heb momenteel een gewone thermostaat aan / uit
3- ik heb een ketel aangesmeerd gekregen van 30KW, wat teveel is, maar kan ik niet kan beperken door de huidige sturing, en niet deftig kan moduleren omdat er geen war op zit
4- in mijn woonkamer staan 2 radiatoren, maar 1tje is volgens mij te klein=> wil ik vervangen door een grotere waardoor mijn watretemp kan dalen.

Wat zou mijn winst hier nog kunnen zijn, en wat is het meest besparend?
Het is een zachte winter geweest waardoor we toch minstens 10% minder vebruikt hebben, dit bekijk ik ook als een mogelijke saving.
Wat ik nog ga bekijken is of ik mijn rolkasten niet kan isoleren met die nieuwe ultra dunne isolatie waarvan ik enkele weken nog iets gelezen heb.
PS ik ben van de rumst en vraag me af er hier speciaalzaken in de buurt zijn die hun hierin specialiseren?

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.