verwarmings probleem

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Ik heb een probleem met de verwarming in de woonkamer. Wij krijgen het niet voldoende warm, nu zegt de leverancier dat alles verloopt volgens zijn verwachtings patroon. Waar kan ik nu informatie of eventuele onafhankelijke bijstand vinden over mijn probleem? Voor de leverancier bestaat er een instantie zoals het "wtcb" waar ik als particulier niet terecht kan. Mijn architect des tijds kan ik niet meer op terug vallen deze is nu geen architect meer.
Het gaat hier over sierradiatoren van jaga (iguana aplano 3x), buders ketel 29kw met buitenvoeler, thermostaat in de woonkamer niet tegen een buitenmuur 1.5m hoogte, geen problemen in de keuken en badkamer (zelfde radiator), installatie 2 jaar oud, isolatie spouw 4cm, beglazing k-waarde 1.1, vloerisolatie zelfde als in diepvriesruimte voor de wanden. Buiten voeler is momenteel uitgezet ketel op 80°, stookregime op het hoogste niveau, geduurende de dag continue 16°. Om een idee te geven de temperatuur stijging van 16° naar 22° graden duurt ongeveer 6 uur bij buiten temperaturen rond het vriespunt. Vorig jaar haalde we bij buiten temperaturen onder het vriespunt nog geen 22°.
De radiatoren zijn zowel aan de voor als achterkant boven en onder heet. Reeds de derde winterperiode met dit probleem eerste jaar nog getwijfeld aan vocht. Tweede winter leverancier bij gehaald erekende een probleem echter nu niet meer omwille v/d kostprijs (info werklieden).
woonkamer: 100 m3, radiatoren iguana aplano jaga: 2x 192x62x7, 1x 192x50x7
keuken: 58 m3, 1 radiator stelrad 60x140x10

Reacties

Bart

We zijn nu een jaar verder. Is er iets veranderd in je situatie?

Mvg

Benny Vervoort