Verwarming woning | Ecobouwers.be

U bent hier

Verwarming woning

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van DennisN
08/11/2011 - 21:32

Ik zit met wat twijfels van wat ik moet nemen om te verwarmen

Het houtskelet wat we gaan zetten is 22cm geisoleert in vloer tussen kruipruimte en gelijkvloers,tussenverdiep en dak . (minerale wol)

Dan ook nog eens 18cm in de buitenmuren + aan de buitenzijde een spouwisolatie van 4 cm
(ramen zijn 1.0)
We zouden een warmtepomp willen nemen maar weten niet goed welke. Enkel de luchtunit buiten. maar niet of we lucht/lucht of lucht/water moeten nemen .

De bouwfirma raad lucht lucht aan omdat je snel moet verwarming en direct moet kunnen afzetten maar ik weet niet goed of dit wel voldoende is . Ook willen ze een daikin warmtepomp lucht lucht installeren met ingebouwde ventilatie .

lucht water lijkt mij beter met vloerverwarming beneden en ventiloconvector op badkamer of wandverwarming omdat ik geen vloer verwarming kan leggen door dat het skelet droog bouw is en ik geen chape wil gebruiken .

OOk stel ik mij de vraag het huis is ook goed geisoleerd kan ik mss een aircos installeren om zowel te verwarmen en te koelen .

Kan er mij iemand helpen om een knoop door te hakken of betere alternatieve geven die goed zijn voor het milieu

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.