verwarmen en verluchten

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hoi,

ik heb een heel aantal vragen voor jullie, ik hoop dat jullie me kunnen helpen.

- ik wens een mechanische verluchting te plaatsen. Daar bestaat al veel informatie over, maar ik vind nergens iets over welk merk of systeem een "goed" systeem is of bij wie je te rade kan gaan voor een degelijk prijs/kwaliteit advies.Kan men ergens vergelijkende tests vinden ?

- Ik vind ook niks over zelfplaatsing van een mechanisch ventilatiesysteem en waar je rekening moet mee houden (de berekeningen, etc), laat staan dat ik weet wie een goede leverancier is voor het zelfbouw gedeelte.

- de laatste mazoutprijzen hebben behoorlijk indruk gemaakt. Ik heb een zeer recente, traditioneel opgebouwde mazoutinstallatie ( 2 jaar) (met radiatoren dus). Mijn gedachten gaan instinctief naar een warmtepomp, maar is dat niet wat overkill met de recent gedane investeringen in de traditionele installatie? Kunnen een warmtepomp en mazoutketel elkaar "aanvullen" met een ecologischer en een (uiteindelijk?) goedkoper alternatief ?

- Wat kost een warmtepomp gemiddeld (met een net in de tuin) ? Again, welk is een goed merk ?

- Of kan je beter het ventilatieconcept gebruiken om je woning te verwarmen en in de zomer zelfs te koelen met zo'n warmtepomp ?

Het zijn wat hersenspinsels, maar ik probeer zo'n beetje een middenweg te vinden in dit alles. Verluchting plaats ik sowieso, ik zoek alleen waar ik eventuele "extra's" zoals de warmtepompt (met zijn verwarming én afkoeling) kan plaatsen.

Alvast bedankt en vriendelijke groeten,

David.