Vervanging boiler of anders systeem? | Ecobouwers.be

U bent hier

Vervanging boiler of anders systeem?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Johan de Bruyne
28/04/2013 - 23:35

Glycol in ons sanitair water... dus warmtewisselaar stuk! Verdeler van Rotex beweert dat onze vacuumbuizen met hoge temperaturen in de zomer te grote temperatuurschokken in het vat teweegbrachten met barsten van email als gevolg. Ik had ook geen weet van de anode die electrolyse moet opvangen, dus daar was ook geen controle gebeurd en dit 8 jaar lang. Ik twijfel tussen verschillende opties: goedkoopst is dezelfde emailboiler plaatsen (1100 euro), optie 2 is een inox boiler (2300 euro voor 300 l) of een gans nieuw systeem. Voorstel Rotex 4600 euro, vlakplaatcollector met terugloop, min subsidies 1300 euro, is dan 3300 euro. Wie heeft dezelfde ervaringen met vacuumbuizen? Zijn die nog het risico waard om ze te behouden?

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.