Verschillende methodes: wat is het beste? | Ecobouwers.be

U bent hier

Verschillende methodes: wat is het beste?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van frans.peters
10/05/2012 - 14:42

We hebben nu een verbruik van 5000 kwh. Dit krijgen we ongeveer terug van de zonnepanelen die we nu hebben liggen.
De kinderen bij ons zijn nog klein dus dachten we om nu al nog een extra maatregel in te voegen om later niet meer elektriciteit te moeten betalen.
Iemand een idee wat het extra kost aan elektriciteit bij kinderen van 12 - 25 jaar? Denk aan computers, TV, radio...

1. Dus als we nu een zonneboiler plaatsen, dan verbruiken we ongeveer 70% minder elektriciteit t.o.v. onze elektrische boiler en houden we dan nog 1400 kwh extra over.

2. Als we een warmtepompboiler plaatsen dan verbruiken we ook 70 % minder elektriciteit maar je moet misschien in de winter wel bijverwarmen omdat deze een beetje koude uit het huis neemt.

3. Zonnepanelen: hier kan je genoeg bijleggen en elektriciteit opwekken. MAAR om rendabel te zijn moet je deze elektriciteit ook zeker opgebruiken.

Wat zouden jullie kiezen met het zicht op opgroeiende kinderen?

bedankt

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.