Verschil CV ketel op lagere temp of KWh zetten? Condensatie water ok? | Ecobouwers.be

U bent hier

Verschil CV ketel op lagere temp of KWh zetten? Condensatie water ok?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van poing
27/11/2011 - 09:58

Mijn nieuwe 40KWh junkers staat op 35KWh heb ik van de CV man gehoord, ondertussen draai ik al even op stand 3.5 (48°C gevraagde aanvoer temperatuur). Ik zeg er wel graag bij dat het een oud huis is en we moeten nog wat energie besparende maatregelen treffen.

Bedoeling is het toestel as we go te optimaliseren, dus voorlopig blijf ik nog even draaien op 3.5. Ik ga wel mijn pompsnelheid stap voor stap nog verlagen.

- Ik vraag me nu alleen af wat het verschil is tussen het instellen van die 35KWh en de stand van de temp van het CV circuit. Of zou het een goed idee zijn die 35 een beetje te proberen verlagen? Het toestel kan toch vanzelf moduleren, dan is 35 een piek instelling?

- Ik had van eergisteren 20u tot gisteren 16u (dus 20uur), 8liter condensatie water. We waren wel de hele tijd thuis, s'nachts slaagt de CV niet aan. Is dat een beetje ok?

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.