Tips verkoop ecologisch gerenoveerde woning | Ecobouwers.be

U bent hier

Tips verkoop ecologisch gerenoveerde woning

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van david_lodewyckx
03/08/2014 - 17:33

Beste ecologisch ingestelde lezers, door een samenloop van omstandigheden hebben we besloten onze woning (Wommersom, nabij Tienen) te verkopen. Ze is volledig ecologisch gerenoveerd in 2011 (strobalenbouw, leem, Fermacell, houtflex, zonnepanelen, zonneboiler, ...).

 

Hebben jullie tips via welke kanalen we het 'juiste' publiek voor onze woning kunnen bereiken? We hebben al gemerkt dat er via de normale immowebsites wel wat interesse is, maar steevast van mensen die helemaal niets van ecologisch renoveren afweten.

 

De site BE-GREEN lijkt me wel wat, maar die zijn blijkbaar een tijdje uit roulatie om hun site te updaten. Zijn er nog andere sites waarmee we ecologisch ingestelde geïnteresseerden kunnen bereiken? Of zijn er volgens jullie bepaalde krantjes of tijdschriften die grondig gelezen worden en waarin dit soort immo-zoekertjes op zijn plaats is? Reactie mag gerust op dit forum, evt. ook privé via davidlodewyckx [at] yahoo [dot] com.

 

Alvast zeer hartelijk dank!

6 Reacties

Reacties

afbeelding van benn
03/08/2014 - 20:45

Meedoen aan ecobouwers opendeur. Mogelijk komen er mensen die op zoek zijn naar een woning of familie/kennissen hebben die een woning zoeken.

afbeelding van robin demey
04/08/2014 - 08:54

Zeer goede tip. En op de affiches kun je eventueel de tekst "TE KOOP" bijplaatsen :-).

Voordeel is dat potentiële kopers direct ook het bouwverhaal horen en zo enthousiast gemaakt kunnen worden.

Zeker doen.

afbeelding van david_lodewyckx
04/08/2014 - 14:47

Dank voor de snelle tip!

 

We waren dit ook al aan het overwegen en gaan het sowieso doen. Enig probleem(pje) is dat dit pas binnen drie maanden is... Moesten er dus nog tips zijn om sneller ecologisch geïnteresseerde kandidaten te bereiken: heel graag! Wie zijn/haar huis verkoopt, wil natuurlijk graag dat het zo snel mogelijk achter de rug is ;-)

 

Groeten,

 

afbeelding van robin demey
04/08/2014 - 20:11

Nog een paar tips:

Maak flyers/posters met een/meerdere foto's en duidelijke omschrijving met nadruk op ECO. Een titel als UNIEKE, GEZONDE, ECOLOGISCHE WONING TE KOOP - BUITENKANS en dan foto's en uitleg.

Hang deze uit in elke BIO- of natuurwinkel in de streek; die zullen daar 100% zeker achter staan. Vraag ook of je dit mag uithangen bij lokale (fruit)boeren die een eigen winkeltje hebben. Of kleine winkeltjes met streek/natuurproducten. Dat is een groot deel van je doelpubliek.

Eventueel eens mailen naar natuurpunt of zij iets voor je kunnen doen (bv. vragen naar evenementen in jouw streek en daar gaan flyeren; mits hun toestemming).

afbeelding van david_lodewyckx
06/08/2014 - 15:02

Nogmaals dank voor deze tips!

 

Vooral aan het uithangen van affiches in bio- en natuurwinkels hadden we zelf nog niet gedacht. We maken er de komende dagen werk van, zodat we (hopelijk) zoveel mogelijk ecologisch denkende mensen kunnen bereiken.

 

Flyeren op activiteiten van Natuurpunt lijkt me voorlopig een brug te ver, maar het is een goed alternatief wanneer de verkoopspaniek begint toe te slaan ;-)

 

Onze zoektocht naar geïnteresseerde kopers bewijst alleszins dat er nog veel werk aan de winkel is vooraleer een meerderheid volop gewonnen is voor ecologisch bouwen en verbouwen. Een traag, maar o zo noodzakelijk proces...

 

Groeten,

 

afbeelding van robin demey
06/08/2014 - 16:32

Ik ondervind dat de meeste mensen er uitermate positief tegenover staan, maar als ze er iets meer voor zouden moeten betalen, ze direct afhaken. Dat is jammer.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.