verbeteren gevelisolatie | Ecobouwers.be

U bent hier

verbeteren gevelisolatie

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van guy-15
10/07/2006 - 14:23

Hallo,

Kort vraagje:

(ik heb even de zoekfunctie op dit forum gebruikt, maar niks gevonden. Moest er wel een topic zijn, kan iemand een link geven?)

Ons huis, nu drie jaar oud, heeft 7,5 cm glaswol in een volle spouw. De steen (strobloem Desimpel) is erg waterdoorlaatbaar.
We merken dat de natte gevel heel moeilijk droogt, ook al staat de volle zon er dagen op. Plekken die weinig zon krijgen, drogen al helemaal niet meer op.

Ik hoor nu van alle kanten, dat dergelijke manier van isoleren zo ongeveer de slechtste denkbaar is(?) Natte glaswol isoleert zeer slecht (geleidt zelfs?) en zakt na verloop van tijd uit.

Welke zijn onze opties om deze situatie zo goed mogelijk te verbeteren? Het huis is een nieuwbouw en binnen is net alles in orde, dus dingen als van binnen isoleren zijn voorlopig geen optie.
Kan het waterdicht maken van de gevel een beetje helpen?
Kan de glaswol nog opdrogen nadat een waterdichte laag is aangebracht?
Kan er iets in de gevel 'geinjecteerd' worden, ondanks het feit dat de spouw volledig is opgevuld?

Graag commentaar en advies,

Dank,

Guy

3 Reacties

Reacties

afbeelding van ¨pierre
11/07/2006 - 23:28

neemt je glaswol water op? Heb je een idee van type?

afbeelding van ¨pierre
12/07/2006 - 10:02

Guy,

in belgie worden de meeste huizen nog met spouw gebouwd, en is er geen contact tussen gevelsteen en isolatie. Waar er wel contact is wordt er isolatie gebruikt die er tegenkan.

Weet je of je een spouw hebt?

Je isolatie kan wel wat tegen water, zie http://www.isover.be/cahier.asp?id=2

Wat voor steen heb je?

Gtx, Pierre

afbeelding van guy-15
12/07/2006 - 02:48
Guy

'neemt je glaswol water op?'

Weet ik niet, ik ga ervan uit dat dat de reden is waarom de gevel heel slecht droogt (ik kan het natuurlijk niet controleren...) Ik hoor toch hier en daar vertellen over natte isolatie die dan slechter werkt en uitzakt, ik veronderstelde dat dit ook met glaswol kon.

Soort: Mupan 7,5 cm

Guy

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.